Nezavisni stav

Let i pad Ljubojevića

Koliku glad za novcem treba da osjeća čovjek koji ima platu kakvu sanja većina građana RS, pa mu još i "na crno" treba 10.000 maraka?

To je prvo na šta sam pomislio kada je kao grom iz vedra neba odjeknulo da je, zbog mita, "pao" sada već bivši direktor "Šuma RS".

"Nezavisne" su argumentovano, sa dokazima, o mutnim radnjama Srđana Ljubojevića pisale mjesecima, ali čovjeka, kojem sada prijeti robija, očigledno nije brinulo što o njegovim pogrešnim postupcima bruji cijela država.

Mjesecima je vukao konce nad jednim od najvećih prirodnih bogatstava kojima raspolaže RS, ponašao se kao da ga niko neće zaustaviti u letu, a na kraju se srušio tolikom brzinom da se već danima trese pola Banjaluke. I šire!

Vlasnik vile u gradu na Vrbasu, "teške" više od milion maraka, koliko, vjerovali ili ne, vrijedi 1.650 plata zaposlenih u šumarstvu, od srijede je ne samo pred licem pravde, već i pred stubom srama.

Moraće Ljubojević u narednom periodu mnogo šta da objasni. Policija će, po svemu sudeći, pročešljati i da li je još kojom prilikom, dok je sjedio u najudobnijoj fotelji "Šuma RS", uzeo nešto što mu ne pripada. Biće upitan i otkud mu imovina kakvu teško steknu i Švajcarci.

U međuvremenu, pred nadležnim insticijama je zadatak da u stolicu, u kojoj je on sjedio, postave poštenog čovjeka, kojem će interes svih biti ispred vlastitog i koji će da uvede red u funkcionisanje preduzeća koje, umjesto da bude stub razvoja RS, grca u problemima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije