Nezavisni stav

Nole je car

Nole je čovjek kakav se na ovim prostorima ne rađa tako često, što bi običan narod rekao - car, legenda.

Da ima veliko srce pokazao je nebrojeno puta jer njegov humanitarni angažman nikad ne prestaje. On ne priča da treba pomoći već odmah kreće u akciju bez mnogo pompe, priprema, najava.

Mjesto u sportskim analima i, što je važnije, mnogim srcima nije zaslužio samo zato što je osvojio sedam grend slem titula, zato što je u nedjelju u finalu najprestižnijeg grend slem turnira Vimbldona pobijedio istinskog velikana tenisa Rodžera Federera i što je opet prvi na svijetu, već što je još jednom pokazao da se sve može kad se hoće.

Imao je set loptu, proćerdao pet gemova, pao pa se opet povrijedio i došao na ivicu poraza. Pognute glave je ušao u svlačionicu, šepao ali nije odustajao. Stisnuo je zube i igrao i upravo ta slika pokuzuje kolika je Noletovo veliko srce zapravo snažno.

Koliko god se engleska publika u nedjelju trudila da navija za sjajnog Federera, nije izdržala do kraja. Morala je na kraju da iskreno oda priznanje jednom sjajnom sportisti i budućem suprugu i ocu. Ustali su svi iz svečane lože, sve svjetski poznate face i naklonili se trenutno najboljem na svijetu, velikom teniseru i još većem borcu koji se do zadnjeg daha bori za ono što voli. Koliko god je prva vimbldonska kruna bila značajna, jednako je i ova posljednja, jer je sa sebe skinuo sumnje da je čovjek koji nije za velike mečeve. Sada je pred Đokovićem još ljepši period života, vjenčanje pa dolazak prinove.

Neka Nole odmara, kao i njegovi navijači, jer morate priznati nije lako biti njegov navijač. Svaki meč drama. I ovaj posljednji je bio takav, ali sve se isplatilo, šlag na kraju nikad nije bio tako sladak kao ovaj sada. Uživaj, Nole, i srećno!

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije