Nezavisni stav

Siledžija u poslaničkoj klupi

Fizički napad na Predraga Kojovića, poslanika u Skupštini Kantona Sarajevo i predsjednika Naše stranke, možda je i najbolji pokazatelj nemorala, prostakluka i "papanluka" s kojim je već decenijama suočena bh. država.

Ono što bi još više trebalo da pogodi građane u Kantonu Sarajevo, Federaciji BiH, ali i cijeloj BiH je činjenica da se u Skupštini Kantona Sarajevo, koji ima najveći budžet, u koji dolazi najviše novca i u kojem sjedište ima najviše institicija, tuku zbog parkinga.

Svjedoci fizičkog napada na Predraga Kojovića, koji je pokušao zaštititi koleginicu Sabinu Ćudić, kažu da se sve desilo brzo, te da je Rasim Smajić, takođe, poslanik, izabran da predstavlja građane Kantona Sarajevo, s leđa mučki napao kolegu, da bi se poslije pravdao kako se Kojović sam spotaknuo od stepenik.

Poslanik Smajić koristio je u Skupštini KS, zakonodavnom tijelu, i neprimjeren rječnik, psovao je Sabini Ćudić, prijetio, pa čak pominjao i seksualne radnje koje će primijeniti na njenoj i djeci komšinice s kojom ima spor zbog neprimjerenog parkiranja. On je u utorak udaljen iz Skupštine KS, ali će ipak dobiti dnevnicu, odnosno visok paušal. Iz toga se da zaključiti da na mjestu gdje se donose zakoni oni koje je narod izabrao mogu prijetiti jedni drugima, fizički se obračunavati, koristiti neprimjeren rječnik i za sve to dobiti novac od poreznih obveznika u Kantonu Sarajevo, ali i Federaciji BiH.

Kakvu su mentalni sklop i moralna etika pojedinih poslanika u ovoj skupštini, ali i ostalim zakonodavnim tijelima u BiH, dovoljno govori i činjenica da je siledžija Rasim Smajić prije dvije godine izazvao skandal kada se izjasnio kao Srbin samo da bi ušao u Dom naroda FBiH i priskrbio sebi još jedno primanje na račun poreznih obveznika FBiH.

Fizički napad izazvao je i žestoke polemike na društvenim mrežama, a da građani BiH Smajiću nisu zaboravili da je prevarom htio doći u Dom naroda FBiH, jasno govore satirični napisi kojima se kritikuje Smajićeva nacionalna pripadnost.

Većina predstavnika političkih stranaka zatražila je od Centralne izborne komisije BiH i Skupštine KS da izreknu najoštrije sankcije Rasimu Smajiću, a da li će fizički napad na kolegu u poslaničkoj klupi biti primjerno sankcionisan ostaje da se vidi.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije