Nezavisni stav

Tragovi vam smrde nečovještvom

​Mučko i kukavičko premlaćivanje novinara Vladimira Kovačevića je kap koja je prelila čašu nakon niza fizičkih i verbalnih napada, pritisaka i prijetnji predstavnicima jedne od najtežih profesija.

Neki su sebi dali za pravo da donose presudu bez porote, pritom, očigledno, vjerujući da nikada neće biti pronađeni niti kažnjeni za svoje jezivo nedjelo.

Pretukli su uzornog momka, oca dvoje maloljetne djece, a zatim nestali u noći, uvjereni da nikada neće biti otkriveni.

U kakvom to društvu živimo i da li nam je okruženje bezbjedno, ako zaista imamo pojedince koji vjeruju da mogu da rade šta hoće, jer ih kazna neće stići?

Novinari su juče i preksinoć, od momenta kada je poput bombe odjeknula vijest da im je pretučen kolega, pokazali veliku solidarnost u odbrani svoje profesije, ističući da će, nastavi li se ovako, morati da nose pancirne prsluke i šljemove.

Mete nam čelo stavljaju kriminalci, ali i pojedini političari, te ljudi iz ostalih sfera života, što je postalo neizdrživo. Naše jedino oružje je pero, ali to ne znači da smo slabiji od onih koji vitlaju metalnim palicama.

Ustrajaćemo na tome da svaka prolivena kap krvi našeg kolege bude nadoknađena oštrom kaznom za dvojicu "junačina", koji su ga, samog i golorukog, dočekali i na njemu iskalili svoju bolesnu psihu.

Takvim kao što su oni, Njegoš je davno poručio: "Kome zakon leži u topuzu, tragovi mu smrde nečovještvom." Takvim kao što su oni, novinari poručuju: "Nećete nas zastrašiti!"

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije