Nezavisni stav

Turistički potencijal

Budući da je BiH proglašena jednom od najuzbudljivijih destinacija na svijetu za planinski biciklizam, ovdašnji turistički radnici tu činjenicu treba da iskoriste i značajno podebljaju saldo na svojim računima.

Ova država, kako piše list "The Economic Times", ima veoma bogate šumske terene, rijeke i jezera, koji pružaju beskrajne i izvanredne mogućnosti za ljubitelje adrenalinskih sportova.

Potpuno su u pravu autori teksta, u kojim hvale bh. turistički potencijal, a nama svaka dobra preporuka, nagrada i priznanje i te kako znače.

Hvalospjev koji nam je napisan trebalo bi da bude vjetar u leđa za sve koji se u BiH bave turizmom.

Jer, preporuka istovremeno ne mora da znači da će probirljivi turisti iz razvijenih zemalja biti prezadovoljni ako nas posjete, jer turistička ponuda ne podrazumijeva samo ono što nam je priroda dala.

BiH je opravdano upisana velikim slovima na svjetskoj turističkoj karti, ali je pred nama još mnogo posla kako bismo zarađivali onoliko koliko nam to šanse pružaju.

Ma koliko ćevapi ovdje bili ukusni, njima turista neće biti oduševljen ako ih ugostitelj servira u plastičnom tanjiru, išaranom i oštećenom klimavim kineskim nožem.

Bijesni će turisti biti i ukoliko ih u hotelskoj sobi dočeka 20 kilograma težak TV prijemnik, proizveden prije nego što su mnogi od nas rođeni, ili ako im rupe na bh. putevima odvale točak.

Bez promišljenih poteza, nema ni dobiti. Prije nekoliko godina, u jeku sezone, bio sam u Neumu. Dok su se mnogi kupali, na plaži su se odjednom pojavili kamioni i dovozili pijesak - u po ljeta! Svi su se pitali - nije li se to moglo obaviti u proljeće?

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije