Nezavisni stav

Zaštita djece na prvom mjestu

Nakon što su posljednjih dana u Banjaluci odjeknule tvrdnje grupe radnika da portiri Doma za djecu i omladinu bez roditeljskog staranja "Rada Vranješević" dolaze u pijanom stanju i uznemiravaju štićenice ovog doma, ali i radnice, uprava Doma je odlučila da protiv zaposlenih pokrene disciplinski postupak te da ih suspenduje sa radnog mjesta, a u cijeli slučaj se uključila i policija da se ustanovi ima li istine u tim zaista šokantnim optužbama.

Na nadležnima, komisiji koja je formirana, policijskim inspektorima i Upravi ove ustanove je da sada dobro i detaljno ispitaju i dokažu da li su navodi koje je medijima dostavila anonimna grupa radnika iz Doma tačni, odnosno da li ima istine u onom što oni navode u svom pismu, te da li su potresne izjave koje su dale štićenica ovog doma i jedna radnica tačne, jer radi se o zaista skandaloznim navodima.

I ako bude istine u tim skandaloznim optužbama nadamo se da se takve situacije više neće dešavati, a da će svi odgovorni za svoje ponašanje snositi odgovarajuće kazne.

Svi zaposleni u Domu "Rada Vranješević" trebalo bi da rade za dobrobit djece koja su tu smještena, jer su oni ipak posebno osjetljiva kategorija i svakako da im treba da se tu osjećaju sigurno i zaštićeno. Ti mališani su već ionako pretrpjeli razna loša iskustva i ima li veće tuge nego nemati utočište u zagrljaju roditelja koji bi prvi stali iza njih da ih zaštite ako ih neko eventualno napadne ili samo poprijeko pogleda.

U slučaju da se otkrije da portiri nemaju nikakve veze s tim optužbama koje im se stavljaju na teret, pitanje je i ko će da spere ljagu sa njihovog imena, jer su to ljudi koji imaju porodice i koji su sigurno prošli neugodne situacije zbog iznošenja takvih tvrdnji.

Elem, na kraju je najbitnije da se otkrije šta je od tih navoda istina, a ne da se sve gurne pod tepih i da se za nekoliko dana zaboravi kao da se nije ni desilo. Da se zaštite oni kojima je zaštita najpotrebnija, a to su djeca koja trebaju podršku čitavog društva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije