Završeno glasanje u "Izboru sportiste" za nagradu čitalaca "Nezavisnih novina"

Nagradu čitalaca "Nezavisnih novina" i posjetilaca portala www.nezavisne.com ove godine osvojio je bh. džudista Harun Sadiković.

Bišćanin, koji naredne godine puni 20 godina, pretekao je sve rivale u ovogodišnjem Izboru najboljeg sportiste u konkurenciji za Nagradu čitalaca, sakupivši najviše SMS glasova.

Momku čije su vitrine prepune medalja i priznanja kako sa domaćih i regionalnih, tako i s evropskih takmičenja konkurenti u trci za ovo laskavo priznanje bile su sportske zvijezde poput Amela Tuke, Damira DŽumhura, Džanana Muse, Marice Gajić, Aleksandre Samardžić...

Kada je počelo glasanje 23. novembra, Sadiković je odmah na startu izbio na vrh i tu poziciju je zahvaljujući neprestanom prilivu glasova zadržao sve do kraja.

Nakon zaključenja glasanja Sadiković je zabilježio dominantnu pobjedu sa više od 70% od ukupno prikupljenih glasova. Odmah iza njega je bila talentovana plivačica Amina Kajtaz (7%), a slijedili su košarkaš Džanan Musa (6%), džudistkinja Aleksandra Samardžić (6%)...

Sadiković je ove godine osvojio bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu u austrijskom Obervartu, a na Evropa kupovima u Sarajevu i Celju zlato, odnosno srebro. Sa Balkanijade u Sofiji vratio se sa bronzanim odličjem oko vrata.

Ovi sjajni rezultati plod su višegodišnjeg predanog treniranja, a oni koji ga bolje poznaju kažu da mu nema ravnog kada je posvećnost sportu u pitanju.

1 Harun Sadiković džudo 72.43%
2 Amina Kajtez plivanje 7.34%
3 Džanan Musa košarka 6.36%
4 Aleksandra Samardžić džudo 6.20%
5 Amel Tuka atletika 2.94%
6 Marica Gajić košarka 1.31%
7 Emina Hadžiahmetović stoni tenis 1.14%
8 Džemal Bošnjak boks 0.98%
9 Ajla Omerhodžić Sinanović odbojka 0.49%
10 Lejla Tanović biciklizam 0.33%
11 Milan Djurić fudbal 0.33%
12 Damir Džumhur tenis 0.16%
Najčitanije