Nezavisni stav

Slučaj “Savić”

Pravni sistem RS, ali i BiH, još "zvoni" od šamara koji mu je prošle sedmice "zalijepio" Vrhovni sud RS nakon potvrđivanja oslobađajuće presude Rajku Saviću, ubici Branislava Garića, potpredsjednika SDS-a.

Poznato je da presude ne bi trebalo komentarisati, ali isto tako, zbog javnosti, važno je istaći da je presuda Vrhovnog suda RS skandalozna samo za one koji nisu bili upućeni u slučaj "Savić" od njegovog početka, ali i za one koji ne znaju kakvo je stanje uopšte u pravosudnom sistemu u BiH, koji kroz porođajne muke prolazi i osam godina nakon što je izvršena reforma pravosuđa.

Ubica Rajko Savić je danas slobodan čovjek jer dobojsko Okružno tužilaštvo tokom suđenja nije željelo da ga tretira kao neuračunljivu osobu. Ubica Rajko Savić je danas slobodan čovjek i nije smješten u psihijatrijsku ustanovu jer dobojsko Okružno tužilaštvo nije dostavilo dokaze koji bi potvrdili da je Savić opasan po okolinu.

Ubica Rajko Savić je danas slobodan čovjek jer je utvrđeno da je neuračunljiva osoba koja nije mogla shvatiti posljedice onoga što je učinila.

Ubica Rajko Savić je danas slobodan čovjek jer je opštepoznato da se u sudskim procesima širom BiH iz dana u dan sukobljavaju nalazi vještaka, koji svaki za sebe tvrdi da je stručnjak.

Ubica Rajko Savić je danas slobodan čovjek jer su tokom suđenja u dobojskom Okružnom sudu dva vještaka, stručnjaka iz oblasti psihijatrije, dala potpuno različite nalaze i mišljenja o njegovom duševnom stanju.

Ubica Rajko Savić je danas slobodan čovjek jer je ubistvo počinio u BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije