Film i serije

"Sopranosi" stižu na velika platna

"Sopranosi" stižu na velika platna
Foto: N.N. | "Sopranosi" stižu na velika platna

​Film koji će poslužiti kao prednastavak serije "Sopranos" dobio je naziv i datum premijere.

Naziv je do sada bio "Mnogi sveci Njuarka", ali sada je odlučeno da će novo ime biti "Njuark".

Datum premijere zakazan je za 5. septembar 2020. godine.

Film radi kreator serije Dejvid Čejs, a pojavljuje se u ulozi koproducenta s Lorensom Konerom, sa kojim je i napisao scenario.

U filmu će glumiti Džon Berntal, Alesandro Nivola te Rej Liota, kao i sin Džejmsa Gandolfinija, Majkl, koji će glumiti mladog Tonija Soprana.

Serija "Sopranos", po kojoj će biti rađen film, u Americi je imala premijeru na televizijskoj mreži HBO 1999. godine, a njeno emitovanje se završilo 2007. godine.

Radnja je smještena u Nju Džerzi, gdje je na početku producirana. Serija se vrti oko mafijaša Tonija Soprana, kojeg tumači Džejms Gandolfini i poteškoća s kojima se on suočava kad pokušava izbalansirati česte konfliktne potrebe u svom porodičnom životu i kriminalnoj organizaciji kojoj je na čelu.

Serija je ostvarila veliki komercijalni uspjeh i "Sopranosi" su ujedno finansijski najuspješnija serija kablovske televizije u istoriji televizije.

Ona je poznata po visokom nivou kvaliteta na svim aspektima produkcije, a posebno je hvaljena za svoje scenarije i izvedbe glavnih glumaca.

Zaradila je priznanje da je na televizijski medij donijela viši nivo umjetničkog kvaliteta i otvorila put mnogim drugim dramskim serijama koje su slijedile. Osvojila je i brojne nagrade, uključujući 21 "Emmy" i pet "Zlatnih globusa".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije