Film i serije

Aplauz za "Šavove" u Berlinu

Aplauz za "Šavove" u Berlinu
Foto: N.N. | Aplauz za "Šavove" u Berlinu
Nevena Vržina

BERLIN - Svečana premijera filma "Šavovi" reditelja Miroslava Terzića održana je u ponedjeljak veče pred rasprodatom dvoranom "Kino Internacionala" u Berlinu, a crvenim tepihom Panorame Berlinskog filmskog festivala prošetali su glumci Snežana Bogdanović, Jovana Stojiljković, Marko Bacović, Pavle Čemerikić, reditelj Miroslav Terzić, producenti Uliks Fehmiu i Milena Trobozić-Garfield...

Film je nastao prema scenariju bh. autorke Elme Tataragić, a bh. koproducenti filma su  Amra Bakšić-Čamo i Adis Đapo. Publika je dugim aplauzom i ovacijama pozdravila sve prisutne učesnike filma.

"Nakon niza godina moja želja da snimim ovaj film je krenula da se ostvaruje kad sam upoznao Drinku Radonjić, čije su me skromnost i hrabrost razoružale. Hvala, Drinka! Takođe sam imao sreću da radim sa sjajnom glumačkom ekipom i saradnicima od samog početka. Još tokom rada na scenariju sa Elmom Tataragić želeo sam da ulogu Ane igra Snežana Bogdanović. Snežana je ispred kamere postala druga osoba, ne štedeći se i ne plašeći se da se potpuno poništi i prepusti Ani", rekao je u Berlinu Miroslav Terzić.

Ova priča s elementima trilera i melodrame bavi se temom novorođenih beba nestalih iz bolnica koje su godinama, a po svjedočenjima stotina roditelja, proglašavane umrlim, a zapravo prodavane na usvajanje. Scenario je inspirisan svjedočanstvom krojačice iz Beograda, koja već skoro dvije decenije traga za svojim "umrlim sinom".

Komentare na ovu vijest mogu postaviti samo prijavljeni čitaoci.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Molimo vas da vaša iskustva i zapažanja prilikom korištenja aplikacije za komentarisanje podijelite sa nama.

Pošaljite komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije