Film i serije

Aplauz za "Šavove" u Berlinu

Aplauz za "Šavove" u Berlinu
Foto: N.N. | Aplauz za "Šavove" u Berlinu

BERLIN - Svečana premijera filma "Šavovi" reditelja Miroslava Terzića održana je u ponedjeljak veče pred rasprodatom dvoranom "Kino Internacionala" u Berlinu, a crvenim tepihom Panorame Berlinskog filmskog festivala prošetali su glumci Snežana Bogdanović, Jovana Stojiljković, Marko Bacović, Pavle Čemerikić, reditelj Miroslav Terzić, producenti Uliks Fehmiu i Milena Trobozić-Garfield...

Film je nastao prema scenariju bh. autorke Elme Tataragić, a bh. koproducenti filma su  Amra Bakšić-Čamo i Adis Đapo. Publika je dugim aplauzom i ovacijama pozdravila sve prisutne učesnike filma.

"Nakon niza godina moja želja da snimim ovaj film je krenula da se ostvaruje kad sam upoznao Drinku Radonjić, čije su me skromnost i hrabrost razoružale. Hvala, Drinka! Takođe sam imao sreću da radim sa sjajnom glumačkom ekipom i saradnicima od samog početka. Još tokom rada na scenariju sa Elmom Tataragić želeo sam da ulogu Ane igra Snežana Bogdanović. Snežana je ispred kamere postala druga osoba, ne štedeći se i ne plašeći se da se potpuno poništi i prepusti Ani", rekao je u Berlinu Miroslav Terzić.

Ova priča s elementima trilera i melodrame bavi se temom novorođenih beba nestalih iz bolnica koje su godinama, a po svjedočenjima stotina roditelja, proglašavane umrlim, a zapravo prodavane na usvajanje. Scenario je inspirisan svjedočanstvom krojačice iz Beograda, koja već skoro dvije decenije traga za svojim "umrlim sinom".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije