Film i serije

Avanturistički klasik Jumanji: Dobrodošli u džunglu od sutra u kinima

Avanturistički klasik Jumanji: Dobrodošli u džunglu od sutra u kinima
Foto: N.N. | Avanturistički klasik Jumanji: Dobrodošli u džunglu od sutra u kinima

Svi mi s vremena na vrijeme volimo zaigrati društvene igre, ali Jumanji nije igra koju igramo mi – to je igra koja se igra s nama! Svijet se prvi put 1995.godine upoznao s igrom Jumanji u istoimenom filmskom hitu koji je na svjetskim kino blagajnama zaradio preko 260 miliona dolara i u kojem je glavnu ulogu odigrao nezaboravni Robin Vilijams. Tačno dvadeset i dvije godine kasnije stiže nam nova verzija igre u avanturističkom spektaklu Jumanji: Dobrodošli u džunglu, nastavku originalnog filma!

Kada četvero srednjoškolaca otkrije staru video igru za koju nikad prije nisu čuli, ući će u zabavan svijet džungle i doslovno postati avatari prema vlastitom izboru: Spenser će tako postati štreberski istraživač, sportaš Fridž će postati pravi Ajnštajn, popularna djevojka Betani će postati sredovječni profesor, a krhka Marta pretvoriće se u neustrašivu ratnicu. Kako bi pobijedili igru i vratili se u stvarni svijet, moraće proći najopasniju avanturu svojih života, ili će ostati zatočeni u igri zauvijek.

Avanturistički film Jumanji: Dobrodošli u džunglu nastavak je klasika iz 1995. godine u kojem su glavne uloge ostvarili Dvejn Džonson, Džek Blekk, Kevin Hart i Karen Giljan. Film je režirao Džejk Kasdan širokoj publici vjerovatno najpoznatiji po režiji humorističnih hitova „Zločesta učiteljica“ i „Snimka seksa“ a svi glavni akteri tvrde je da će ovaj nastavak ujedno značiti i veliku posvetu tragično preminulom glumcu Robinu Vilijamsu koji je tumačio glavnu ulogu u prvom filmu.

Sudeći prema sjajnoj akciji, fantastičnoj glumačkoj postavi i vrhunskoj muzici nesumnjivo je da nas očekuje pravi punokrvni avanturistički spektakl kao stvoren za prazničnu sezonu. Con film, zastupnik studija Sony za kino distribuciju donosi ovaj sigurni blockbuster za sve generacije gledaoca koji je u prvoj sedmici prikazivanja na kino blagajnama širom svijeta ostvario zaradu od preko 100 miliona dolara od 28.decembra na repertoar svih BH kino dvorana i to u multiplexa Cinema City u Sarajevu, Cineplexx Palas u Banjaluci, Cinestara u Mostaru, Tuzli i Bihaću te Ekran u Zenici kao i u kino dvorane u Višegradu, Foči, Trebinju, Busovači, Novog Gradu i Maglaju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije