Film i serije

"Ave, Cezare" otvara Berlinale

"Ave, Cezare" otvara Berlinale
"Ave, Cezare" otvara Berlinale

BEOGRAD - Novi film braće Koen "Ave, Cezare" otvoriće sutra 66. Berlinski filmski festival, a beogradska publika imaće priliku premijerno da pogleda tu komediju 2. i 3. marta u Sava Centru, u okviru 44. Festa, najavio je danas srpski distributer "Taramaunt".

Dobitnici četiri Oskara, Džoel i Itan Koen, napisali su scenario i režirali film "Ave, Cezare!", komediju sa filmskim zvijezdama, smještenu u period zlatnog doba Holivuda.

U filmu igraju Džoš Brolin, Džordž Kluni, Alden Erenrajh, Rejf Fajns, Džona Hil, Skarlet Johanson, Frensis Mekdormand, Tilda Svinton i Čening Tejtum.

"Ave, Cezare!" prati jedan dan u životu čovjeka koji riješava probleme za studio, i to dan kad će morati da riješi mnogo problema.

Kad najveća svjetska zvijezda nestane, a njegovi otmičari zatraže ogromnu otkupninu, biće potrebna snaga najvećih holivudskih imena da se riješi misterija njegovog nestanka.

Ovaj inventivni film braće Koen, odvešće publiku u komičnu potragu za zločincem i predstaviće neočekivani humor i dramu iza kulisa filmske industrije.

"Ave, Cezare!" je omaž holivudskom zlatnom dobu, film slavi fabriku snova, dok razotkriva neke od manje lijepih unutrašnjih poslova koji se odigravaju na njenom vrhuncu.

Ova komedija je smještena na početak pedesetih godina, period kad je glamurozna fasada filmske industrije počela da pokazuje pukotine.

Veliki studiji su bili primorani da se liše svojih bioskopa jer su se suočili s iznenadnim novim rivalom: televizijom.

Takođe su bili pogođeni poslijeratnim promjenama i histerijom zbog komunizma i hladnog rata.

Holivud je odgovorio na te pretnje pružajući publici veliku, bogatu, eskapističku zabavu - biblijske epske filmove u kojima igra više hiljada ljudi, hrabre filmske mjuzikle u boji, spektakle u vodi i sofisticirane, kamerne drame.

"Braća Koen nam donose fantastično napravljeno ludiranje kroz vintidž Holivud u ovom smiješnom i promišljenom zabavnom filmu", ocjenio je list "Variety".

Kritičar Brajan Truit (USA Today) ističe da "kombinacija rediteljske sposobnosti braće Koen i Džordža Klunija u potpuno lakrdijaškom stilu još jednom predstavlja holivudsku magiju".

Film "Ave, Cezare!" biće na redovnom repertoaru domaćih bioskopa od 3. marta, prenosi Tanjug.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije