Film i serije

Bata Živojinović na intenzivnoj njezi

Bata Živojinović na intenzivnoj njezi
Bata Živojinović na intenzivnoj njezi

Legenda srpskog filma, Bata Živojinović, bije još jednu životnu ofanzivu. Prije nekoliko dana Bati je iznenada pozlilo, zbog čega je hitno prebačen u jednu beogradsku bolnicu.

Kako su "Novosti" u ponedeljak uspjele da saznaju u medicinskoj ustanovi u kojoj se liječi, zdravstveno stanje čuvenog glumca je i dalje ozbiljno. Smješten je na odjeljenje intenzivne njege, a ljekari su potvrdili da je posrijedi srčana i bubrežna insuficijencija (slabost), zbog čega se maksimalno trude da mu obezbijede najefikasniju terapiju.

Da podsjetimo, osamdesetdvogodišnji glumac je prije četiri godine doživio težak moždani udar od kojeg se oporavio, a kome je prethodio srčani udar 2006. Bolovao je i od gangrene, koju je u nekoliko navrata liječio na Kubi, gdje živi njegova ćerka Jelena. Posljednjih nekoliko mjeseci proveo je na oporavku kod kuće, uz suprugu Lulu i unuku Dinu. Upravo je unuka, koja se trenutno nalazi u Parizu, u ponedeljak potvrdila za Novosti da porodica Živojinović, kao i uvijek u sličnim situacijama, ne gubi optimizam i vjeruje da će se Bata i ovaj put izvući poput feniksa.

- Raspoložen je i šali se u našim svakodnevnim telefonskim razgovorima - rekla je Dina, ćerka Batinog sina Miljka, za "Novosti". - On je veliki borac, ali je izuzetno važno što uz sebe ima divne ljekare i sestre, koji sa izuzetnom posvećenošću brinu o njegovom zdravlju. Tu je naravno i baka Lula, ona sve radi da mu olakša ovu bitku - donosi mu domaću hranu u bolnicu, čak mu i pjeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije