Film i serije

Beograd: "Dedpul" na redovnom repertoaru domaćih bioskopa

Beograd: "Dedpul" na redovnom repertoaru domaćih bioskopa
Beograd: "Dedpul" na redovnom repertoaru domaćih bioskopa

BEOGRAD - Film „Dedpul“ Tima Milera, sa Rajanom Rejnoldsom i Stefanom Kapičićem u glavnim ulogama, srpsku premijeru imao je u „Sinepleksu“ u „Ušću“, a od danas je na redovnom repertoaru domaćih bioskopa.

Jedan od najiščekivanijih blokbastera u 2016. godini Dedpul konačno je stigao i kod nas.

Nakon uspješne projekcije na kojoj su samo odabrani imali priliku da prvi pretpremijerno pogledaju film na velikom platnu, premijeri u bioskopu „Sinepleks“ u „Ušću“ prisustvovali su još brojni filmofili i poznate ličnosti - Gordan Kičić, Petar Strugar, Skaj Vikluh, Nevena Božović i Dragan Kapičić sa suprugom.

Nekonvencionalnog Marvelovog anti-heroja Dedpula glumi Rajan Rejnolds, koji je ovu ulogu želio još od 2005. godine i nedavno je izjavio da poslije Dedpula ne želi da tumači više nijednog strpskog junaka.

„Volio bih da igram Dedpula do kraja svog života. Bilo bi to zabavno“, istakao je Rejnolds, primjetivši da priča o Dedpulu u moru filmova o superherojima redefiniše žanr.

Nakon projekcije, pozitivni utisci o filmu su „zapalili“ društvene mreže.

Posljednja superheroj zvijezda „Foksovih“ adaptacija Marvelovih junaka razlikuje se od svih do sada napravljenih filmova o superherojima.

Bivši operativac specijalnih jedinica, plaćenik Vejd Vilson, nakon lažnih rigoroznih eksperimenata stiče natprirodnu moć iscjeljenja i pretvara se u svoj alter ego - Dedpula.

Naoružan novim moćima i uvrnutim smislom za humor, Dedpul kreće u potragu za ljudima koji su mu zamalo uništili život.

Stefan Kapičić, koji je pozajmio glas Kolosusu, jednom od glavnih junaka, kaže da mu je uloga u ovom filmu ostvarenje dječačkog sna i „zlatna medalja“ u karijeri.

O reditelju Timu Mileru, Kapičić je rekao da ne samo da odlično usmjerava glumce nego je i strastveni obožavalac stripova, kao što je i on, dok za Rejnoldsa kaže da ne postoji glumac sa toliko talenta i šarma koji bi bolje igrao Dedpula od njega.

Rob Lifild, kreator stripa Dedpul, napisao je na svom Instagram profilu da je veliki fan Stefana i Kolosusa.

U filmu igraju i Morena Bakarin, Ed Skrein, Ti-Džej Miler, Đina Karano i Briana Hildebrand.

Miler i scenaristi Pol Vernik i Ret Riz najavili su još dva filma o ovom superjunaku.

(NN/RTS)

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije