Film i serije

"Blade Runner 2049" za dva dana zaradio 6,8 miliona $

"Blade Runner 2049" za dva dana zaradio 6,8 miliona $
Foto: Ilustracija | "Blade Runner 2049" za dva dana zaradio 6,8 miliona $

Film "Blade Runner 2049" je u prva dva da-na prikazivanja zaradio 6,8 miliona dolara, a producenti se nadaju da će tokom narednih projekcija širom planete donijeti oko 50 mili-ona dolara zarade.

Producentska kuća "Sony" objavila je rezul-tate prodaje karata tokom premijera u SAD.

Film, koji je koštao 150 miliona dolara, ima šansu da producentima donese zaradu kao što su to učinili "Gravity" i "Mad Max: Fury Road". Naime, oba filma su tokom prvog vi-kenda inkasirala oko 50 miliona dolara.

Prednost nastavka kultnog "Blade Runnera" jeste to da tokom prikazivanja u oktobru ne-ma konkurenciju, jer niko od konkurencijskih producentskih kuća nije kreirao sličan sa-držaj.

Ostvarenje se od prve najave smatra naj-misterioznijim filmom godine, koji je od sa-mog početka bio obavijen velom tajne. Obo-žavaoci su na ovo ostvarenje, koje je nasta-vak filma snimljenog 1982, čekali 35 godina.

Radnja filma odvija se 30 godina nakon prvog filma, dakle 2049. godine. Mnogo toga se promijenilo od 2019, kada se Rik Dekard, kojeg tumači Harison Ford, sukobio sa četiri odbjegla replikanta. U nastavku Ford dobija pojačanje. Riječ je o glumcu Rajanu Goslin-gu, s kojim Ford kreće u otkrivanje tajni za-kopanih 30 godina te se na tom putu susreće s mnogim izazovima, akcijama i vrhunskom pričom.

Bitno je naglasiti da se ovdje ne radi o rimej-ku starog "Blade Runnera" nego o njegovom nastavku. U prvom "Blade Runneru", koji je snimljen 1982. godine, Dekard (Harison Ford) je prisi-ljen da nastavi svoj stari posao kao istreblji-vač te ukloni četiri odbjegla replikanta koji su se vratili na Zemlju. Naravno da je u cijelu priču upletena i jedna ljubavna priča, a sam završetak filma ostao je dosta misteriozan. Nastavak daje odgovore na pitanja gdje je Dekard bio proteklih 30 godina i šta mu se zaista dogodilo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije