Film i serije

Crni kauboji u rimejku 'Sedam veličanstvenih'

Crni kauboji u rimejku 'Sedam veličanstvenih'
Crni kauboji u rimejku 'Sedam veličanstvenih'

Afroamerički režiser Antoan Fuka odlučio je da napravi rimejk čuvenog kaubojskog filma "Sedam veličanstvenih" iz 1960. godine, ali s crnim glumcima kao kaubojima, u kojem će glavni lik igrati Denzel Vašington.

"Želim da uradim nešto što do sada nije niko učinio kako bih u filmskoj industriji unio dodatnu raznolikost. Smatram da je Denzel najbolji za glavnog kauboja", rekao je Fuka u izjavi za Frans pres.

U filmu, koji treba da izađe krajem septembra, igraće pored crnih glumaca, i južnokorejski glumac Li Bjung-hun i bijelci Itan Houk i Kris Prat.

Originalni film "Sedam veličanstvenih", režisera Džona Stardžisa, inspirisan je filmom japanskog režisera Akira Kurosave "Sedam samuraja". Glavne uloge igrali su Jul Briner, Ilaj Volak, Čarls Bronson, Stiv Mekvin, Horst Buholc...

Radnja je smještena u Meksiku gdje stanovnici osiromašenog sela angažuju malobrojnu grupu američkih revolveraša da ih odbrane od velike bande razbojnika.

"Sedmorica veličanstvenih" je u glumačkoj postavi okupila neke od najvećih holivudskih zvijezda svog vremena, i postao je jedan od najpopularnijih vesterna svih vremena i klasični primjer tog žanra.

Nekoliko vesterna, među kojima "Đangova osveta" i "Podlih osam" Kventina Tarantina, prikazuje nekoliko crnih kauboja, ali se Holivudu uopšteno zamjera nedostatak rasne raznolikosti u filmskoj industriji, koju kritičari smatraju "suviše bijelom".

"Bijelci su uvijek heroji. Imaju najljepše uloge i spasavaju planetu od zla... Kao da su bijelci sve uradili, a to nije pravo prikazivanje stvarnosti, posebno ne u Americi", izjavio je američki filmski kritičar Andre Alporter.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije