Film i serije

Dačić: Valter ne može da umre, Valter je besmrtan (FOTO)

Dačić: Valter ne može da umre, Valter je besmrtan (FOTO)
Dačić: Valter ne može da umre, Valter je besmrtan (FOTO)

BEOGRAD - U punom Domu sindikata održana je komemoracija SPS nedavno preminulom glumcu Velimiru Bati Živojinoviću, kao njihovom članu. Skupu je prisustvovala porodica velikana, ali i predsjednik stranke Ivica Dačić kao i mnogi drugi članovi.

- Okupili smo se da odamo počast velikom čoveku, glumcu, suprugu, ocu i deki koji je postao nacionalni heroj, vječiti simbol jednog vremena, Bata nacionale - poručeno je sa skupa, nakon minuta ćutanja.

Sa govornice okupljenima obratio se i predsjednik stranke Ivica Dačić.

- Batu poznajem cijelog života. Prvo kao heroja filmova kome su se svi divili. Kao mlađi želio sam da budem hrabar i poštovan kao on. Kada sam ga upoznao shvatio sam da je on i čovjek sa smislom za humor, voljom i političkim stavovima, koji ne traži da se prema njemu odnosi kao prema zvijezdi. Uvijek je bio sa SPS-om, još od osnivanja, 2002. Pristao je čak da pomogne partiji tako što je dao svoj lik i djelo kao kandidat za predsjednika. Valter ne može da umre, Valter je besmrtan! Neka mu je vječna slava - poručio je prvi čovjek SPS-a, uvjeravavši da će stranka uvijek biti uz njegovu porodicu.

Mjesta u dvorani zauzeli Nikola Nikodijević, Žarko Obradović, Aleksandar Obradović i Branko Ružić.

Kada je pristigao, Dačić je u redovima pozdravio i suprugu pokojnog glumca Lulu u društvu ćerke i unuke.

Od glumaca na komemoraciji je bio Đura Palica, a između ostalih došao je i Baki Anđelković, zatim je došla i Batina sestra Stanka Đukić.

Na platnu su se prije početka prikazivali kadrovi filmova u kojima je Bata igrao, kao i fotografije iz predstava.

Velimir Bata Živojinović preminuo je u nedjelju u 83. godini, a biće sahranjen sutra u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije