Film i serije

Film Los Bando uz nastup prvog dječjeg rokenrol hora

Film Los Bando uz nastup prvog dječjeg rokenrol hora
Foto: N.N. | Film Los Bando uz nastup prvog dječjeg rokenrol hora

U "Sinepleksu" (Ušće) sutra će biti organizovana specijalna projekcija filma "Los Bando" uz nastup prvog dječjeg rok hora u Srbiji "RocHoir".

"Los Bando" je skandinavski roudmuvi o ljubavi, zanosu, avanturi i rokenrolu koji je režirao norveški reditelj Kristijan Lo, poznat po ostvarenjima za mlade.

Ovaj film nominovan je za nagradu mlade publike Evropske filmske akademije (EFA Young Audience Award), povodom čijeg izbora će 5. maja biti upriličena prestižna filmska manifestacija za mlade u preko 35 zemalja Evrope i u više od 48 gradova, na kojoj će Srbiju predstavljati tineđžeri iz Gornjeg Milanovca.

Pred sam početak projekcije, u velikoj sali bioskopa "Sinepleks" nastupiće "RocHoir kids" koji broji 40 članova, a koji će izvedbom nekoliko svjetskih i domaćih rokenrol hitova napraviti mini koncertni spektakl za sve generacije.

Ova art haus komedija u ritmu rokenrola i reli vožnje na putevima s norveškim pejzažima prati tineđž bend koji kreće u trku s vremenom, policijom i roditeljima za vratom, kada saznaju da su primljeni na nacionalno takmičenje.

U međuvremenu, poslije jedne audicije, primaju devetogodišnju Tildu da im bude basista, i to na violončelu, lokalnog reli vozača upošljavaju kao prevoznika, a ono što ne znaju jeste da on ustvari nema vozačku dozvolu, dok je frontmen benda zapravo pjevač koji baš i ne umije da pjeva.

"Los Bando" je od 14. marta na redovnom repertoaru domaćih bioskopa.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije