Film i serije

Film o najpoznatijem agentu "mijenja tvorce"

Film o najpoznatijem agentu "mijenja tvorce"
Foto: Ilustracija | Film o najpoznatijem agentu "mijenja tvorce"

Tvorac kultnog filma "Trainspotting" Deni Bojl mogao bi biti naredni režiser ostvarenja o Džejmsu Bondu, čuvenom agentu 007.

Tvorci serijala filmova o agentu 007 su istakli da razmatraju saradnju sa slavnim režiserom Bojlom, dok bi za scenario bio zadužen njegov kolega Džon Hodž, koji je zaslužan za scenario filmova "Trainspotting".

Osim pomenutog filma, Hodž je radio na mnogo britanskih drama tokom proteklih nekoliko godina zajedno s Bojlom, među kojima su i "Shallow Grave" i "The Beach", tako da tvorci Džejmsa Bonda smatraju da bi ovaj tandem bio idealan u stvaranju novih uzbudljivih avantura tajnog agenta.

Scenarista i režiser su istakli da su godinama imali želju da rade na filmu o popularnom agentu, a Deni Bojl je nedavno izjavio da ima odličnu komunikaciju i prijateljski odnos sa zvijezdom serijala filmova Danijelom Krejgom.

Slavni glumac je ranije potvrdio da će se ponovo vratiti na velika platna u ulozi tajnog agenta 007.

Studio MGM i njegovi producenti Barbara Brokoli i Majkl G. Vilson su izjavili da su oduševljeni idejama koje je predstavio Bojl te da jedva čekaju da Hodž započne rad na scenariju.

Producenti su, takođe, istakli da bi kompletan projekat već za nekoliko mjeseci trebalo da bude pred šefovima producentske kuće MGM, koji će dati konačnu odluku o tvorcima novog filma.

"Ako uprava MGM-a odobri Bojlove ideje, to onda znači da će tvorci filmova 'Skyfall', 'Spectre' i 'Casino Royale' Nil Purvis i Robert Vejd dobiti otkaz u ovoj kompaniji", istakli su Brokolijeva i Vilson.

Osim Denija Bojla i Džona Hodža, postoje i drugi režiseri i scenaristi koji su u trci za rad na filmu o Džejmsu Bondu, a među njima su Jan Demedž iz Sjeverne Irske, koji je stvorio triler "71", kao i Dejvid Mekenzi, koji stoji iza ostvarenja "Hell or High Water".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije