Film i serije

Filmovi Truman i Mustang dobili najviše nagrada Goja(VIDEO)

Filmovi Truman i Mustang dobili najviše nagrada Goja(VIDEO)
Filmovi Truman i Mustang dobili najviše nagrada Goja(VIDEO)

Film "Truman" reditelja Seska Geja osvojio je najviše nagrada Goja, među kojima za najbolji film i režiju, na ceremoniji 30. dodjele nagrade španske Akademije filmske umjetnosti i nauka.

Goju za najbolji evropski film osvojilo je ostvarenje "Mustang" francusko-turske rediteljke Deniz Gamze Erguven. Taj francuski film, snimljen u Turskoj, nominovan je i u kategoriji najboljeg stranog filma za Oskare, čija je svečana dodjela ove godine zakazana 28. februara u Los Anđelesu.

Nagradu za najbolji latinoamerički film osvojio je argentinski film "El clan" reditelja Pabla Trapera. Film je snimljen u produkciji braće Augustina i Pedra Almodovara.

"Truman" je osvojio ukupno pet nagrada, za najbolji film, režiju, glumca, sporednog glumca i scenario.

Ovogodišnju dodjelu španske filmske nagrade obilježila je i trenutna politička situacija u zemlji koja još nije izabrala novu vladu poslije parlamentarnih izbora održanih 20. decembra.

Nekoliko političara prisustvovalo je ceremoniji, među kojima lider socijalista Pedro Sančes, lider radikalne ljevičarske stranke Podemos Pablo Iglesijas i lider nove konzervativne liberalne stranke "Građani" Albert Rivera.

(N.N/RTV)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije