Film i serije

Filmski nastavci koji su razočarali

Filmski nastavci koji su razočarali
Filmski nastavci koji su razočarali

Veliki filmski klasik "Gladijator" jedan je od posljednjih filmova koji će dobiti nastavak. Ovaj film dobio je "Oscara" 2000. godine, a režiser Ridli Skot rekao je kako pregovara sa Raselom Krouom da se vrati i odigra ulogu Maksimusa Cecimusa Meridiusa.

"Znam kako da ga vratim, ali ne znam da li će se to dogoditi. 'Gladijator' je izašao 2000. godine i Rasel se od tada promijenio. Trenutno radi na nečemu, ali ga pokušavam dovesti ovamo", rekao je Skot.

Još nisu otkriveni detalji kako će oživjeti Maksimusa, s obzirom na to da je preminuo na kraju filma.

Filmski nastavci obično donesu mnogo novca kinoblagajnama, ali nisu uvijek dobra kreativna ideja. BBC je napravio listu filmova koji nisu trebali doživjeti svoj nastavak.

Sudeći po listi najgorih filmova, ostvarenje koje je doživjelo najveći fijasko je film "Seks i grad".

 

Franšiza je bila izuzetno popularna kao televizijska serija i obožavaoci su dobro reagovali kada je napravljen film, ali drugi nastavak je naišao na negativnu reakciju gledalaca. Film jeste zaradio novac, ali obožavaoci su ga mrzili, dok su kritičari prema njemu bili veoma oštri.

"Umorni, obilni i jezivi karikaturalni put koji ne vodi nigdje je izgleda zamišljen da prvenstveno pronađe novi način kako da zloupotrijebi lojalnost vlastite publike", napisao je "Washington Post" nakon premijere filma "Seks i grad 2".

Film "Brzina" je bio iznenađujuće dobar, kritičari i publika su ga voljeli, a onda je uslijedio nastavak koji je razočarao. Sandra Bulok se vratila u nastavku, ali druga zvijezda filma Kianu Rivs nije. Na njegovo mjesto je uskočio Džejson Patrik. Mnogo više novca je uloženo u nastavak, ali umjesto brzih autobusa i metroa, u "Brzini 2" publika je dobila radnju na brodu. Ovo ostvarenje je dobilo osam nominacija za "Zlatnu malinu", koja se dodjeljuje najgorim filmovima.

 

Film "Ralje", horor priča o krvoločnim ajkulama, postao je sinonim za vrhunske filmove strave i užasa, međutim drugi dio ovog kultnog ostvarenja je ostavio gledaoce u kinodvoranama širom svijeta u razočarenju.

Dok je prvi film imao ocjenu 97 odsto na "Rotten Tomatoes" filmskoj kritici, nastavak je dobio 52 odsto. Kritika dodaje da je film "Ralje 2" dobro zarađivao i nije bio toliko loš koliko su nastavci "Ralje 3D" i "Ralje: Osveta".

 

Kada je 1999. godine objavljen film "Projekt: Vještica iz Blera", postao je veliki hit u kinima.

Horor film je koristio internet da izgradi pozadinsku priču filma postavljajući lažne policijske izvještaje i izmišljene vijesti o vještici Bler, zbog čega su mnogi bili zbunjeni i pitali se da li je riječ o stvarnosti ili mašti. Prvi film je zabilježen kao fenomen u kinoblagajnama. Onda je uslijedio nastavak koji je zaradio blizu 200 miliona dolara manje od prvog.

U filmu je zamijenjena kamera iz prvog lica konvencionalnim načinom snimanja horora. Uslijedio je i treći nastavak koji je zaradio još manje novca.

 

Kada je snimljen prvi film "Zoolander" 2001. godine, očekivanja publike i kritike nisu bila velika. Niko tada nije očekivao drugi dio komedije o modnoj industriji.

Novi nastavak je doveo i poznate ličnosti kao što su Ariana Grande, Džastin Biber i Keti Peri, međutim ni ovo nije pomoglo ovom ostvarenju da postigne veći uspjeh. Krajem prošle godine proglašen je za jedan od najgorih filmova u 2016. godini.

Prije nego što je snimanje filma zvanično potvrđeno, četvrti nastavak sage o voljenom Indijani Džounsu bio je predmet neprekidnih diskusija filmoljubaca.

Čak je i sam Šaja Labaf, glavni novajlija u ekipi, priznao da žali zbog toga što je upropastio lijepu uspomenu na prva tri filma. Ni Harison Ford nije bio srećan konačnim ishodom. Obožavaoci velikog avanturističkog klasika su ovaj film okarakterisali kao latinoameričku telenovelu koja nije ni blijeda sjenka ranijih nastavaka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije