Film i serije

"Grozdanin kikot" Željku Miloševiću

"Grozdanin kikot" Željku Miloševiću
"Grozdanin kikot" Željku Miloševiću

TREBINJE - Trebinjski reditelj i glumac Željko Milošević dobitnik je nagrade za pedagoški rad u oblasti scenskih umjetnosti "Grozdanin kikot", koju međunarodni žiri godišnje dodjeljuje pozorišnim pedagozima zemalja eks-YU regiona.

Milošević, koji je među četiri laureta za 2016. godinu ravnopravno ponio nagradu "za doprinos razvoju dramskog odgoja", ističe da je izuzetno počastvovan i obradovan što se našao u nizu priznatih imena svijeta pozorišta iz regiona, prethodnih dobitnika priznanja, te da se našao u izboru žirija koji su i ove godine činili eminentni pozorišni umjetnici i pedagozi.

"Čini mi se da je ovo kruna tog dugogodišnjeg rada sa trebinjskom djecom i omladinom i da je uloženi trud ovakvim priznanjem verifikovan, jer nagrada pokazuje da i do kulturnih krugova regiona stižu informacije o pozorišnom stvaralaštvu u Trebinju, ne samo o mom radu, što me posebno raduje", ističe Milošević.

Stoga je, dodaje on, ovo priznanje i "nada da će u Trebinju biti više sluha za potrebe kulture i svijesti o njenom značaju", tim prije što je za uspjeh potrebno vrijeme i kontinuitet rada.

Pored Miloševića, ovogodišnji dobitnici nagrade "Grozdanin kikot" su dramski pedagozi, glumci i redatelji Zoran Josić i Davor Dokleja iz Hrvatske, te Ivana Milosavljević iz BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije