Film i serije

Hiljadu prskalica otvorilo Motovun Film Festival

Hiljadu prskalica otvorilo Motovun Film Festival
Hiljadu prskalica otvorilo Motovun Film Festival

Sinoć je u prepunom Kinu Trg otvoreno "punoljetno" izdanje Motovun Film Festivala.

Na samom početku okupljene su pozdravili načelnik Motovuna Tomislav Pahović. Direktor Motovun Film Festivala Igor Mirković zatim je predstavio dječaka Tita Emanuela, kojeg su roditelji, poznati domaći glumci, začeli na prvom festivalskom izdanju. Tit, ujedno i glavni lik festivalske špice pod nazivom "Gdje ste bili '99", začet je u sobi 107 motovunskog hotela Kaštel, u kojoj je iste godine odsjeo i legendarni redatelj Dušan Makavejev. U čast prvoj motovunskoj bebi i svima koji znaju gdje su bili '99 Mirković je pozvao publiku da istovremeno zapale slavljeničke prskalice.

Umjetnički direktor festivala Mike Downey potom je pozvao dvojicu "apostola" iz belgijskog filma Najnoviji zavjet, glumce Didiera de Necka i Marca Lorenzinija, da najave film, a potom je i službeno počela filmska groznica na brdu dobrih filmova. Proslava punoljetnosti nastavila se i nakon otvorenja projekcijama u kinima Trg i Billy, a za najbolju rođendansku zabavu na Terasi Iza Hotela pobrinuo se srpski bend Repetitor.

Posjetitelje u narednim danima očekuje više od 100 filmskih naslova iz cijelog svijeta: glavni program, bogati popratni programi i nezaboravne zabave. Sinoć je na brdo stigla gošća iz indije Salma, protagonistica filma Kim Longinotto, a od nedjelje u Motovun stižu Jerzy Skolimowski, Rajko Grlić i ekipa filma "Zvizdan".

(Index)

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije