Film i serije

Intrigantne zagonetke na filmskom platnu

Intrigantne zagonetke na filmskom platnu
Intrigantne zagonetke na filmskom platnu

Nakon filmskih hitova "Da Vinčijev kod" i "Anđeli i demoni", dva oskarovca, reditelj Ron Hauard i glumac Tom Henks, po treći put su udružili snage i snimili novo ostvarenje pod nazivom "Inferno", prema istoimenom književnom bestseleru Dena Brauna.

Novi film, koji je svojevrsni nastavak prethodnih ostvarenja, biće danas premijerno prikazan u svim većim kino-dvoranama u Bosni i Hercegovini.

Da li će Henks u ulozi profesora simbologije uspjeti da izmakne kandžama moćne organizacije i istovremeno riješi misteriju "Inferna", publika širom države biće u prilici da otkrije u domaćim bioskopima.

Nakon što se Robert Langdon, kojeg tumači slavni glumac Tom Henks, probudi u bolničkom krevetu u Firenci, pod sedativima i potpuno dezorijentisan, nesvjestan trenutka kad je stigao u ovaj grad, ubrzo dolazi do saznanja da je na meti ubice. Uz pomoć inteligentne i zgodne mlade doktorice Sijene Bruks, koju igra glumica Felisiti Džons, i njegovog poznavanja simbolizma, Langdon će pokušati da pobegne, ali i istovremeno da riješi najintrigantniju zagonetku sa kojom se do sada susreo.

Najavu novog filmskog ostvarenja su komentarisali neki od najuticajnijih svjetskih listova i istakli da su "Da Vinčijev kod" i "Anđeli i demoni" bili samo početak uzbudljive avanture pune misterija.

"Recite 'Zdravo' desetom krugu pakla", komentariše "Guardian", dok "Hollywood reporter" dodaje da će se "Inferno" sasvim sigurno naći u "raju najgledanijih filmova ove godine".

Reditelj filma "Inferno" je Ron Hauard, dobitnik nagrade "Oscar" za najbolju režiju za film "Blistavi um", a produkciju filma uradili su Brajan Grazer i Ron Hauard. Pored Henksa, u ostalim ulogama se pojavljuju Felisiti Džons, Omar Sija, Sidse Babet Knudsen, Ben Foster i Irfan Kan.

Scenario potpisuje Dejvid Koup, a zasnovan je na istoimenom bestseleru priznatog autora Dena Brauna. Izvršni producenti filma su Dejvid Haustfolter, Den Braun, Ena Kalp i Vilijam M. Konor.

Film je sniman na stvarnim lokacijama u Firenci, Veneciji, Budimpešti i Istanbulu. S obzirom na povratak dvojica Hauard - Henks, kojima se ovog puta pridružuje snažna međunarodna glumačka postava, publika u domaćim bioskopima već od danas može da očekuje još uzbudljiviji i intrigantniji nastavak popularnog filmskog serijala, čija su prva dva dijela na bioskopskim blagajnama zaradila nevjerovatne 1,2 milijarde dolara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije