Film i serije

Iznenada preminuo glumac iz serije 'Kud puklo da puklo'

Iznenada preminuo glumac iz serije 'Kud puklo da puklo'
Iznenada preminuo glumac iz serije 'Kud puklo da puklo'

ZAGREB - Glumac Ivan Bratković Plišo kojeg gledaoci pamte po ulozi mještana Ive u popularnoj seriji 'Kud puklo da puklo' iznenada je preminuo u 58. godini života, javlja Dnevnik.hr.

Ivan Bratković rođen je u Velikoj Trnavi 14. avgusta 1957. godine. U pozorišnom amaterizmu je preko 40 godina. Glumio je u Pučkoj sceni hrvatske čitaone Hercegovac, Diletantima Garešnica i kratko u Velikoj Trnavi.

2001. godine preuzima režisersku palicu u Pučkoj sceni te 2002. godine nastupa 42. festivalu pozorišnih amatera na Visu te 2008. igra na međunarodnom Off teatru u grupi sa Poljskom i Danskom u kazalištu Bagatella u Zagrebu.

Režirao je preko 15 predstava poznatih hrvatskih autora. Glumio je u raznim hrvatskim serijama kao što su Dobre namjere, Sve će biti dobro, Zakon ljubavi, Mamutica, Najbolje godine, Bračne vode i mnoge druge.

Najznačajniju ulogu ostvario je kao lik Ive u Kud puklo da puklo. U seriji je u tandemu s glumcem Josipom Klobučarem koji oživljava lik Slave. Slave i Ive sudjeluju srčano u svim seoskim aktivnostima, a omiljeno nagrada za neki rad im je pivo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije