Film i serije

Karlosu Sauri uručen Zlatni pečat Jugoslovenske kinoteke

Karlosu Sauri uručen Zlatni pečat Jugoslovenske kinoteke
Karlosu Sauri uručen Zlatni pečat Jugoslovenske kinoteke

BEOGRAD - Čuvenom španskom reditelju Karlosu Sauri, počasnom gostu Festa, u Jugoslovenskoj kinoteci je uručen "Zlatni pečat" te institucije, za ukupan doprinos svjetskoj kinematografiji.

Slavnom reditelju koji iza sebe ima čak 43 filma, "Zlatni pečat" je uručio upravnik Muzeja Jugoslovenske Marjan Vujović nakon projekcije Saurinog filma "J de Saura".

Zahvaljujući se na vrijednom priznanju Saura je istakao da je veoma iznenađen.

"Nisam očekivao ovu vrijednu nagradu. Zahvaljujem se Jugoslovenskoj kinoteci. Jako mi je drago što su ljudi u Srbiji zainetersovani za moje filmove", kazao je Saura.

On je naglasio da je jako lijepo što se stari filmovi čuvaju i pamte.

"Uloga institucija kao što je Jugoslovenska kinoteka je da čuva i prikazuje stare filmove novim generacijama koje nemaju prilike da pogledaju", kazao je Saura.

Marjan Vujović je naglasio da smo tokom prethodnih decenija sa velikom pažnjom i ljubavlju gledali filmove Karlosa Saure i radovali se svaki put kada bi ih iznova prikazivali u Jugoslovenkoj kinoteci.

"Povodom stogodišnjice filma Jugoslovenska kinoteka je ustanovila svoju najznačajniju nagradu "Zlatni pečat kinoteke" koji je do sada dobilo svega tridesetak istaknutih reditelja, glumaca i filmskih radnika iz sveta ali i iz Srbije. Izuzetna nam je časta da je Karlos Saura od večeras među njima", kazao je Vujović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije