Film i serije

Kum sa filma seli u knjigu

Kum sa filma seli u knjigu
Kum sa filma seli u knjigu

Veliki holivudski režiser Francis Ford Kopola najavio je izdavanje knjige Kum u novembru ove godine preko izdavača Regan Arts.

Knjiga, koja će izaći na 72 stranica, sadržavaće detalje kreativnog procesa rada na jednoj od najboljih trilogija svih vremena iz sedamdesetih godina prošlog vijeka.

Kopola će ubaciti i napomene koje je pisao sam sebi na stranicama knjige koju je napisao Mario Puzo.

Velikan režije će na 720 strana uvesti i nekoliko nikada objavljenih fotografija, bilješki sa kastinga, a najavio je da će to biti privatni omaž filmovima Kum nakon više od četiri decenije.

"Nakon toliko godina zaista sam sretan što mogu podijeliti ovo s ljudima koje to interesuje. Ključno je da publika shvati šta je bilo presudno da se napravi film od romana Maria Puza", kazao je Kopola.

Cijena knjige biće 50 dolara, a izdaće se limitirana serija kopija sa potpisom, koje će koštati 250 dolara u Regan Artsu..

Film Kum je objavljen 1971. godine, uz dva nastavka iz 1974. i 1990. godine. Prva dva dijela su vinula Kopolu u sam vrh Hollywooda, a donio mu je i nagradu za najbolji adaptirani scenario koju je podijelio sa Puzom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije