Film i serije

Legendarnom Smokiju život visi o koncu

Legendarnom Smokiju život visi o koncu
Foto: Ilustracija | Legendarnom Smokiju život visi o koncu

Zdravstveno stanje stanje glumca Ljubiše Samardžića ne popravlja se, nažalost, ni pored svih napora ljekara Kliničkog centra Srbije, gdje je legendarni Smoki već gotovo mjesec dana na bolničkom liječenju.

U Klinici za hematologiju KCS Samardžić je pod stalnom terapijom i medicinskim nadzorom, ali zbog više udruženih bolesti život mu visi o koncu, saznaju Novosti.

Iako se poslije operacije tumora na mozgu kojoj je podvrgnut u decembru prošle godine činilo da se glumac, čije se upečatljive uloge Šurde iz serije "Vruć vetar" gotovo svi sjete kada im padne krvni pritisak, dobro oporavljao, pogotovo kad je počeo da se pojavljuje u javnosti, njegovo zdravstveno stanje se, ipak, iskomplikovalo.

Na Kliniku za hematologiju smješten je zbog leukopenije, odnosno jako smanjenog broja leukocita u krvi, ali sve dodatno komplikuje i hronična limfocitna leukemija od koje Samardžić boluje. Kako saznaju Novosti, ni neurološko stanje glumca nije dobro.

Prema nezvaničnim saznanjima, ljekari ne mogu da daju nikakve prognoze, a u glumčevo liječenje uključeni su doktori najrazličitijih specijalnosti, zbog nekoliko udruženih bolesti koje Samardžić ima.

Poklon publici

Samardžić se posljednji put u javnosti pojavio 30. marta u Domu omladine, na otvaranju Beogradskog festivala dokumentarnog i kratkometražnog filma. Tad je bio primjetno dobro raspoložen. Došao je sa suprugom Mirjanom. Tom prilikom veliki glumac se poklonio publici, a premijerno je prikazan njegov autobiografski dokumentarac "Panta rei".

Vezane vijesti: Ljubiša Samardžić u kritičnom stanju, bori se za život;  Ljubiša Samardžić ponovo u bolnici

(novosti.rs)

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije