Film i serije

Majkl Kiton dobio zvijezdu na holivudskoj Stazi slavnih

Majkl Kiton dobio zvijezdu na holivudskoj Stazi slavnih
Majkl Kiton dobio zvijezdu na holivudskoj Stazi slavnih

Američki glumac Majkl Kiton, poznat po filmovima "Betmen" i "Čovjek ptica", dobio je zvijezdu na Stazi slavnih na Holivud bulevaru u Los Anđelesu.

Šezdesetčetvorogodišnji glumac je na jučerašnjoj ceremoniji u Holivudu održao šaljiv govor prožet političkim izjavama, u kome se podsjetio na uspone i padove u karijeri.

"Reći da je ovo san bilo bi netačno jer nikad nisam sanjao da budem slavan. Čudno je ali zaista nisam to imao u glavi, uvijek sam želio da budem dobar u nečemu, i to je sve", rekao je Kiton.

"I iskreno, mislim da nekad i jesam dobar, nekad sam stvarno super dobar", našalio se Kiton.

Majkl Kiton je 2015. dobio Zlatni globus i nominaciju za Oskara za ulogu u filmu "Čovjek ptica" Alehandra Gonzalesa Injaritua.

Takođe je dobio pohvale za ulogu u filmu "Pod lupom" o pedofiliji u crkvi, filma koji je ove godine nagrađen Oskarom za najbolji film. Kiton, čije pravo ime je Majkl Daglas, igrao je Brusa Vejna u filmu "Betmen" reditelja Tima Bartona iz 1989. godine i s Bartonom je sarađivao na filmu "Beetlejuice" na početku karijere. A zatim je gotovo pao u zaborav.

Krajem 1990-ih Kiton je pao na filmove B serije i na manje uloge, dok nije dobio ulogu Rigana Tomsona u filmu "Čovjek ptica" što je povratilo njegovu karijeru.

Glumac upravo završava snimanje filma "The Founder" (Osnivač) o životu Reja Kroka koji je od Mekdonaldsa napravio najveću svjetsku imperiju brze hrane.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije