Film i serije

Manifestacija "Dani ruske kulture" u Bratuncu produžena

Manifestacija "Dani ruske kulture" u Bratuncu  produžena
Foto: Ilustracija | Manifestacija "Dani ruske kulture" u Bratuncu produžena

BRATUNAC - Film "Gogolj, početak" režisera Jegora Baranova o poznatom ruskom književniku Nikolaju Gogolju prikazan je večeras u Bratuncu u okviru manifestacije "Dani ruske kulture".

Direktora bratunačkog Doma kulture Radovan Petković rekao je da će zbog izraženog interesovanja građana za ruske filmove manifestacija, koja je večeras trebalo da bude zatvorena, biti produžena do naredne večeri kada će biti prikazan film "Visocki, hvala što sam živ".

I danas je veći broj građana posjetio izložbu "Vječna Rusija" koja se sastoji od 25 fotografija drevnih ruskih manastira sagrađenih između 9. i 16. vijeka na prostoru između Krima i Sankt Peterburga, a koji predstavljaju remek djela ruske arhitekture.

Samo jedan od tih manastira nije bio devastiran u vrijeme sovjetske vlasti, ali ih je većina obnovljena nakon raspada Sovjetksog saveza i pada komunizma.

Izložba je otvorena prije četiri dana, izuzetno je posjećena i kako kaže Petković, biće otvorena još nekoliko dana i nakon zatvaranja "Dana ruske kulture".

Ova manifestacija otvorena je u ponedjeljak, 4. februara, bratimljenjem Bratunca i ruskog grada Rošalja iz Podmoskovske oblasti.

Organizator "Dana ruske kulture" je Dom kulture Bratunac uz podršku opštine i Ambasade Rusije u BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije