Film i serije

Marvel pravi negativca od Kapetana Amerike?

Marvel pravi negativca od Kapetana Amerike?
Marvel pravi negativca od Kapetana Amerike?

Sa početkom II Svjetskog rata, propaganda u Americi trudila se da održi moral stanovništva i vojnika na visokom nivou, na sve načine.

S tim u vezi, na polju stripova, osmišljen je junak Stiv Rodžers, pod pseudonimom Kapetan Amerika, slabašni i bolešljivi mladić kome je ubrizgan specijalni serum, napravivši tako od njega savršenog vojnika, nadljudskih sposobnosti, koji ne stari.

Javnost je bila oduševljena i svi su zavoljeli Stiva Rodžersa. Postao je neka vrsta nacionalnog heroja, pogotovo nakon što je u jednom izdanju stripa, Kapetan Amerika udario Hitlera. Bilo je to devet mjeseci prije nego što se Amerika uključila u II Svjetski rat.

Međutim, vremena se mijenjaju, a danas, po svemu sudeći, više ništa nije sveto. Industrijom zabave vlada novac, a novac želi da se uvećava. Da bi se uvećavao, publiku treba nanovo dovoditi u bioskope, a da bi se to činilo, ona mora biti zainteresovana. Kako je zainteresovati u velikoj ponudi raznoraznih tema, koje su varijacija jedna na drugu?

Jednostavno – šokirati publiku. Ovim potezom Marvel je “ošamario u lice” sve poštovaoce lika i djela kapetana Amerike.

U studiju Mavel, osmislili su novi način da dovedu ljude u bioskope, tako što će potpuno preokrenuti priču o prvom "Osvetniku". Od heroja su napravili negativca, postavivši novog Stiva Rodžersa u stripu “Captain America: Steve Rogers No. 1”, kao tajnog agenta Hidre, organizacije koja se borila na strani nacista u ratu i nastavila da živi i djeluje i poslije.

Da se ovo sve dešava, teško je povjerovao i glumac koji je otjelotvorio Kapetana Ameriku na velikom platnu 2011. godine u filmu “Captain America: The First Avenger”, glumio ga sve do danas i više puta izjavio kako bi ga igrao do kraja života, kada bi to bilo moguće.

Kris Evans je, nakon nekoliko sati, stigao da kratko prokomentariše ovu vijest, očigledno zatečen svime što se dešava.

Naravno, ovo otvara mogućnost Marvel-u da pravi nove filmove sa dotičnim junakom.

Kako će se stvari odvijati dalje ostaje da se vidi. Da li će filmovi pratiti stripove, vrijeme će pokazati.

Jedno je sigurno. Marvel je sigurno izgubio dobar dio starih poklonika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije