Film i serije

Meril Strip na dodjeli Zlatnog globusa kritikovala Donalda Trampa

Meril Strip na dodjeli Zlatnog globusa kritikovala Donalda Trampa
Meril Strip na dodjeli Zlatnog globusa kritikovala Donalda Trampa

Slavna američka glumica Meril Strip je na ovogodišnjoj dodjeli prestižne nagrade Zlatni globus održala veoma emotivan govor u kojem je otvoreno kritikovala Donalda Trumpa.

Glumica je dobila nagradu Cecil B. DeMille za životno djelo, a svoj govor na dodjeli je iskoristila da kritikuje Trampa koji se tokom svoje izborne kampanje rugao repotreru sa invaliditetom, Serđu Kovaleskom.

Strip je rekla da je bila "zapanjena" ovakvim ponašanjem. Iako je Kovaleski pokazao svoju sposobnost i osvojio Pulicera, Tramp mu se rugao i pred TV kamerama ga nazvao jadnikom.

“Ove godine me je jedna izvedba zapanjila. Ne zato što je bila dobra, nego zato što je bila vrlo efektna. Bio je to momenat kada se osoba, koja treba da sjedi na najuglednijem mjestu u našoj zemlji, narugala osobi sa invaliditetom. Nekome koga nadilazi u privilegijama, moći i mogućnosti da uzvrati. Srce mi se slomilo kad sam to vidjela i još uvijek taj prizor ne mogu izbaciti iz glave jer to nije bilo u filmu nego u stvarnom životu. To daje dozvolu drugima da se ponašaju jednako. Nepoštivanje poziva nepoštovanje, nasilje potiče nasilje", kazala je glumica.

Ona je još istakla kako svi gubimo kada moćni koriste svoj položaj da bi maltretirali druge.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije