Film i serije

Mjuzikl "Dear Evan Hansen" osvojio šest Toni nagrada

Mjuzikl "Dear Evan Hansen" osvojio šest Toni nagrada
Mjuzikl "Dear Evan Hansen" osvojio šest Toni nagrada

Mjuzikl "Dear Evan Hansen" pobjednik je najvećeg nadmetanja pozorišnih predstava, pošto je prošle noći u Njujorku osvojio šest nagrada Toni, uključujući za najbolji mjuzikl.

Mjuzikl o mladim autsajderima nagrađen je i za scenario i originalnu muziku, koju su pisali Bendž Pasek i Džastin Pol, autori Oskarom nagrađene pjesme "City of stars" iz filma "La La Land".

Zvijezde tog mjuzikla Ben Plat i Rejčel Bej Džons dobili su Tonija za najboljeg glumca u glavnoj ulozi i najbolju glumicu u sporednoj ulozi u mjuziklu.

Nova postavka mjuzikla "Hello, Dolly" je sa četiri Tonija bila na drugom mjestu po broju osvojenih nagrada. Nagrade su dobili glavna glumica Bet Midler i sporedni glumac Gevin Kril.

"Natasha, Pierre & The Great Comet", muzička adaptacija romana "Rat i mir" Lava Tolstoja, nominovana je u 12 kategorija, ali je završila sa samo dvije nagrade, za najbolju scenografiju i svjetlo.

Kevin Klajn nagrađen je treći put za predstavu "Present Laughter", a glumica Sintija Nikson osvojila je svog drugog Tonija za sporednu ulogu u predstavi "The little Foxes".

Lori Metkalf dobila je nagradu za najbolju glumicu u predstavi "A Doll's House, Part 2".

Domaćin 71. dodjele pozorišne nagrade Toni bio je glumac Kevin Spejsi, koji je tokom večeri igrao, pjevao i imitirao druge poznate ličnosti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije