Film i serije

Mjuzikli na programu "Filmoteke"

Mjuzikli na programu "Filmoteke"
Mjuzikli na programu "Filmoteke"

PALE - Januarska "Filmoteka" koju Kinoteka Republike Srpske organizuje od 24. do 26. ovog mjeseca na Palama, biće u znaku mjuzikla, pa će ljubitelji filmske umjetnosti i dobre muzike imati priliku da vide neke od najboljih filmova ovog žanra snimljenih osamdesetih godina prošlog vijeka.

Na programu trodnevne "Filmoteke" naći će se filmovi Kena Rasela, Miloša Formana i Boba Fosija, saopšteno je iz Kinoteke.

Prvi je na programu film kultnog britanskog reditelja Kena Rasela "Tomi" iz 1975. godine. Riječ je o ekranizaciji istoimene rok-opere čuvene grupe "Hu" /The Who/, jedne od najpoznatijih rok grupa svih vremena. Uz obilje dobre muzike, atraktivnih plesnih scena, film donosi i mnogo poznatih imena iz svijeta muzike i filma.

U srijedu, 25. januara, biće prikazan film "Kosa" iz 1979. godine, u režiji Miloša Formana. I ovdje je riječ o filmskoj verziji čuvenog istoimenog brodvejskog mjuzikla iz 1968. godine, koji je samo na Brodveju izveden više od 1.750 puta. Formanova "Kosa" se znatno razlikuje od brodvejskog komada, jedan je od napoznatijih filmskih prikaza hipi kulture i filozofije.

Na kraju, u četvrtak, 26. januara, biće prikazan film "Sav taj džez", koji je, prema mnogima, najuspješnije ostvarenje u karijeri Boba Fosija. Riječ je o čuvenom mjuziklu iz 1979. godine sa Rojem Šajderom u ulozi ambicioznog koreografa, koji, spremajući svoj najnoviji brodvejski mjuzikl, primorava sebe i svoje plesače da rade do iznemoglosti.

Program će biti održan u Art galeriji "G 3", sa početkom u 19.00 časova, a ulaz je slobodan.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije