Film i serije

"Munlajt" osvojio najviše Spirit filmskih nagrada

"Munlajt" osvojio najviše Spirit filmskih nagrada
"Munlajt" osvojio najviše Spirit filmskih nagrada

Film "Munlajt" (Moonlight) Berija Dženkinsa osvojio je šest priznanja uključujući za najbolji dugometražni film na dodjeli Nezavisnih Spirit nagrada sinoć u Kaliforniji.

Dženkinsov film o odrastanju osvojio je svaku nagradu za koju je bio nominovan na 32. izdanju Nezavisnih Spirit nagrada, održanom dan uoči ceremonije dodjele Oskara. Film je između ostalog dobio nagradu za režiju, scenario, kameru i montažu.

Takođe je dobio nagradu "Robert Altman" za ukupnu filmsku glumačku postavu.

"Mislim da 'Munlajt' postoji zbog svoje inkluzivnosti", rekao je Dženkins u izjavi okružen svojim afroameričkim glumcima i producentima.

Na opuštenoj ceremoniji održanoj juče u Santa Moniki često je bilo politički obojenih izjava. Glumac Kejsi Aflek, koji je osvojio nagradu za najboljeg glumca za film "Manchester by the Sea", nosio je majicu sa riječim "ljubav" na arapskom.

"Politika ove administracije je odvratna i neće trajati", rekao je Aflek kada je primao nagradu. Iza scene govorio je o "bujici zastrašujućih vijesti koje svakodnevno dolaze iz Vašingtona". Neki filmovi sa najviše nominacija za Oskara nisu konkurisali za Spirit nagrade gdje mogu da uđu u konkurenciju samo filmovi koji su koštali 20 miliona dolara i manje, tako da je diskvalifikovan favorit za Oskara "La La Land".

Međutim ove nagrade su dobra najava za Oskara, posljednja tri dobitnika za najbolji film na Spirit nagradama osvojili su i Oskara za najbolji film, a to su "Spotlight", "Birdman" i "12 Years a Slave".

Za najbolju glumicu nagrađena je Izabel Iper za film "Ona" koja je pobijedila Natali Portman i Anet Bening.

Za najbolji prvi dugometražni film i najbolji prvi scenario nagrađen je film "The Witch" Roberta Egersa.

Najbolji dokumentarni film je "O. J: Made in America", a najbolji film na stranom jeziku je "Toni Erdeman" Marene Adee.

Nagrada "Kasavetis" za najbolji dugometražni film napravljen za manje od 500.000 dolara dodijeljena je korejskoj drami o gej imigrantima "Spa Night" Endrua Ana.

(novosti)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije