Film i serije

Mur snima film o spoljnoj politici SAD "Ko je sljedeća meta"

Mur snima film o spoljnoj politici SAD "Ko je sljedeća meta"
Mur snima film o spoljnoj politici SAD "Ko je sljedeća meta"

Američki režiser dokumentarnih filmova Majkl Mur najavio je premijeru svog novog filma, posvećenog spoljnoj politici SAD. Film je dobio ime „Where to Invade Next“ („Ko je sljedeća meta“), piše „Holivud reporter“.

Režiser je do nedavno držao u tajnosti da se snima film.

„Tajna je sada otkrivena: imam novi film“, objavio je on tokom onlajn-konferencije, rekavši da će premijera biti održana na filmskom festivalu u Torontu.

Prema riječima Mura, ne može se reći da da je neka američka vojna avantura nadahnula stvaranje filma. On je konstatovao da je nakon napada na Svjetski trgovački centar 11. septembra 2001. godine „trebalo stalno imati neprijatelja“.

„Gdje je naš naredni neprijatelj?— na ovaj način mi možemo da držimo na površini čitav vojno-industrijski kompleks i podržati kompanije koje mnogo zarađuju“, pojasnio je Mur.

Producenti filma su Taja Lesin i Karl Dil.

U svojim radovima koji pripadaju žanru oštre socijalne i političke satire, Mur je kritikovao kapitalizam, neoliberalizam, globalizaciju, korporacije i američke političare. On je 2003. godine dobio nagradu za film „Bowling for Columbine“, a 2004. godine Zlatnu palmu Kanskog festivala za film „Farengejt 9/11“.

Mur je snimio i nekoliko dokumentarnih filmova iz socijalno-ekonomske sfere. Između ostalih, 2007. godine objavljen je film „Sicko“ koji kritikuje američki zdravstveni sistem, a 2008. godine „Slacker Uprising, 2009 — Capitalism: The Love Story“.

pic.twitter.com/Bjj9Bi4DEW

— Michael Moore (@MMFlint) July 28, 2015

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije