Film i serije

Na "Nišville Movie Summit"-u 100 filmova

Na "Nišville Movie Summit"-u 100 filmova
Foto: N.N. | Na "Nišville Movie Summit"-u 100 filmova

Filmski program ovogodišnjeg "Nišville Movie Summit"-a počinje 5. avgusta projekcijom dokumentrnog filma "Maria Kalas" reditelja Toma Volfa, a nakon njega biće prikazan "Liberation Day" o koncertu slovenačke grupe "Laibać" u Severnoj Koreji, najavili su danas organizatori.

Prije prikazivanja filma o Mariji Kalas biće priređen i koncertni omaž jednoj od najvećih operskih diva svih vremena, a projekciji filma “Liberation day” prisustvovaće i kompletna postava grupe "Laibać", koja će nakon toga održati cjelovečernji koncert.

Više od 300 muzičkih filmova iz 40 zemalja u nekoliko kategorija pristiglo je posljednjih mjeseci na konkurs "Nišvila", a selekciona komisija odabrala je 80.

U revijalnom dijelu biće prikazano još 20 filmova.

Pored glavnih projekcija u niškoj Tvrđavi i na Ljetnjoj pozornici, na centralnom gradskom trgu iste večeri biće prikazan i prošlogodišnji lauerat - film “Ðango” koji je tada otvorio i "Berlinale", kao i film o "Nišvilu"

U sklopu "Drive-in Movie" programa svi vlasnici automobila moći će na parkingu niške auto pijace da pogledaju i filmove o Dejvidu Boviju, Morisiju i Grejs Džons.

Nijemi filmovi će se tradicionalno prikazivati uz džez improvizacije mladih pijanista na “Kristina stejdžu”.

Prvi put ove godine biće prikazani filmovi snimljeni mobilnim telefonima, a posjetioci "Movie Dream" projekcija pratiće filmove iz udobnih lezaljki.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije