Film i serije

Na ovogodišnjem Berlinaleu bit će prikazana 434 filma iz 77 zemalja

Na ovogodišnjem Berlinaleu bit će prikazana 434 filma iz 77 zemalja
Na ovogodišnjem Berlinaleu bit će prikazana 434 filma iz 77 zemalja

BERLIN - Na ovogodišnjem 66. međunarodnom filmskom festivalu u Berlinu (Berlinale) biće prikazana 434 filma iz 77 zemalja.

Direktor Berlinalea Dieter Kosslick danas je u Berlinu predstavio program ovogodišnjeg Festivala koji će biti održan od 11. do 21. februara.

U okviru takmičarskog programa ove godine biće prikazana 23 filma, dok se 18 njih takmiči za festivalsku nagradu "Zlatni medvjed". Dakle, tokom Festivala biće prikazana 434 filma iz 77 zemalja.

Među filmovima koji će premijerno biti prikazani na Berlinaleu nalazi se "Plavi bicikl", Rauf" i "Mladi hrvači". Film "Smrt u Sarajevu" Danisa Tanovića, koji je sniman u maju prošle godine svoju svjetsku premijeru imaće takođe, u takmičarskom programu Berlinalea.

Predsjednica žirija za festivalske nagrade "Zlatnog medvjeda" i "Srebrenog medvjeda" biće poznata američka glumica Meryl Streep. U sedmočlanom međunarodnom žiriju nalaze se i Lars Eidinger, Nick James, Brigitte Lacombe, Clive Owen i Alba Rohrwacher .

Kosslick je istakao da će ove godine crvenim tepihom prošetati mnoge poznate ličnosti među kojima se nalazi i poznati režiser Spike Lee, glumci Jude Law, Julianne Moore i George Clooney.

Festival će otvoriti film "Hail, Caesar!" braće Joela i Ethana Coena.

Nagrade će biti dodijeljene 20. februara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije