Film i serije

Najbogatiji glumac igrao u samo nekoliko filmova

Najbogatiji glumac igrao u samo nekoliko filmova
Najbogatiji glumac igrao u samo nekoliko filmova

Činjenica da glumci A liste zarađuju milione po filmu nije novost. Mnogi glumci osim plate traže i procenat od zarade filma, ali to polazi za rukom samo najvećim zvijezdama.

Evo koji su glumci najbolje naplatili svoj rad...

Tom Henks, američki glumac i producent, čak pet puta bio je nominovan za prestižnu filmsku nagradu Oskar, a osvojio ju je dvaput. Tokom svoje dugogodišnje karijere osvojio je veliki broj filmskih nagrada i glumio u brojnim dramama i komedijama, zbog čega ne čudi što je jedan od najbogatijih glumaca na svijetu.

Jedan od najbogatijih glumaca je i holivudska legenda Klint Istvud koji je najpoznatiji po ulogama u vesternima i ulozi inspektora u Prljavom Hariju. Osam puta je bio nominovan za Oskara za režiju i produciranje i osvojio nagradu za filmove Nepomirljivi i Djevojka od milion dolara.

Za glumu je bio nominovan dvaput, ali nije osvojio Oscara u toj kategoriji. On je jedan od trojice živih reditelja koji su režirali čak dva filma koja su dobila Oskara za najbolji film.

Džek Nikolson je rekorder po broju Oskara: nominovan je 12 puta, a osvojio dva puta za glavnu ulogu i jednom za sporednu. Zanimljivo je da su on i Majkl Kejn jedini glumci koji su nominovani za Oskara u svakoj deceniji od šezdesetih ovamo. On je i 1994. godine bio najmlađi glumac kojem je Američki institut dodelio nagradu za životno delo.

Bil Kozbi, glumac koji je dugo imao reputaciju najpopularnijeg i najboljeg američkog zabavljača, takođe se našao na listi najbogatijih glumaca. Kozbi je glumio u brojnim filmovima, ali nijedan nije ostvario onoliku popularnost koliku su mu doneli njegov rad na televiziji i serija Kozbi Šou.

U poslednjoj deceniji čak 50 žena optužilo ga je za seksualno uznemiravanje. Ukoliko bude optužen, glumac bi mogao da dobije do 10 godina zatvora.

Džoni Dep poznat je kao ekscentrik koji intrigira publiku svojim kostimiranim ulogama poput onih u Piratima s Kariba, Čarliju i fabrici čokolade, Edvardu Makazorukom itd. Filmovi u kojima je glumio zaradili su više od 2,2 milijarde dolara u Americi i 4,7 milijarde u ostatku sveta. Dep je tri puta bio nominovan za Oskara, a osvojio je Zlatni Globus za ulogu u Đavoljem brijaču.

Nešto bogatiji od Depa je Tom Kruz, popularni američki glumac i režiser, poznat po filmovima Top Gan, Tropska Oluja i Nekoliko dobrih ljudi. Za Oskara je nominovan triput, ali nijednom nije osvojio ovu nagradu.

Na vrhu liste najbogatijih glumaca nalazi se Džeri Sajnfeld. Postao je poznat zahvaljujući ulozi u TV seriji Sajnfeld koja se prikazivala do 1998. godine. Po završetku serije, Džeri je nastavio da se bavi stand up komedijom, gostovanjima na televiziji i nastupima po klubovima.

Glumio je u nekoliko filmova, najčešće samog sebe, a 2007. godine je producirao i dao glas u animiranom filmu Pčelac Beri Medić (Bee movie).

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije