Film i serije

Najbolji Vaskršnji filmovi

Najbolji Vaskršnji filmovi
Najbolji Vaskršnji filmovi

Vaskrs je najveći hrišćanski praznik kojim se proslavlja Isusov povratak u život- vaskrsenje. Ovaj dan provedite u porodičnom okruženju, a za idealno nedeljno popodne mi vam donosimo nekoliko najboljih Vaskršnjih filmova.

Isus Hrist Superstar

Film se temelji na mjuziklu Andrewa Lloyda Webbwera i Tima Ricea. Film obrađuje poslijednje dane života Isusa Hrista i njegove sukobe sa Judom.

Biblija: Isus

Ovaj film govori o životu, djelu i smrti Isusa Hrista, onakvog kakvog ga poznajemo prema Bibliji. Snimljen je davne 1999. godine.

Isus iz Nazareta

Ovo je mini serija, koja ulazi u kategoriju najboljih Uskršnjih filmova, jer ju svi smatraju jednom od najboljih priča o ovoj tematici. Italijanski redatelj Franco Zaffirelli, stvorio je ovo djelo, puno dramatičnih trenutaka Isusovog života.

Najveća priča ikad ispričana

Film je snimljen 1965. godine u Sad-u. Epska rekreacija života Isusa iz Nazareta od rođenja i učenja , pa preko raspreća do uskrsnuća. Svi bitni događaji urađeni su sa velikom dozom detalja, tako da film traje 260 minuta. Film je naišao na različite ocjene i komentare.

Poslijednje Hristovo iskušenje

Najkontroverzniji film o Isusu Hristu. Temelji se na istoimenom romanu i preporučuje se gledaocima otvorenog uma.

Pasja

Američko film iz 2004.godine koji je režirao Mel Gipson. Bio je nominovan za tri Oskara i pohvaljen od strane kritičara, ali je izazvao brojne kontroverze širom svijeta. Film govori no poslijednja 24 sata života Isusa Hrista i njegovom stradanju.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije