Film i serije

Najbolji filmovi u sjenci skandala

Najbolji filmovi u sjenci skandala
Foto: N.N. | Najbolji filmovi u sjenci skandala

Ostvarenje "Three Billboards Outside Ebbing, Missouri" nastavilo je pobjednički niz prema "Oscaru" nakon što je u nedjelju uveče osvojilo nekoliko priznanja na dodjeli nagrada "Screen Actors Guild" (SAG) održanoj u Los Anđelesu.

Ovaj film je trijumfovao u kategorijama za najbolji film, najbolju glumicu, gdje je briljirala Frencis Dormand, i za najbolju sporednu glumicu, gdje je titulu odnijela Sem Rokvel. 

Dodjela SAG nagrada je, sudeći prema izjavama filmskih stručnjaka, najbolje predviđanje pobjednika prestižne nagrade "Oscar".

Osim filmu "Three Billboards Outside Ebbing, Missouri", koji je trijumfovao u nekoliko kategorija, dodijeljena je nagrada i ostvarenju "Darkest Hour" u kategoriji za najboljeg glumca, a nagrada je uručena Geriju Oldmanu.

Legendarni glumac Morgan Frimen dobio je nagradu za životno djelo.

Slavnom glumcu je priznanje u obliku veoma teške statue uručila njegova koleginica Rita Moreno.

Glumac je tokom preuzimanja nagrade izrazio zabrinutost zbog skandala koji potresaju filmsku industriju i izrazio nadu da će u godinama koje dolaze doći do polne jednakosti u svijetu sedme umjetnosti.

Među nagrađenima je i australijska glumica Nikol Kidman, koja je dobila nagradu SAG za ulogu u HBO drami "Big Little Lies". Poznata glumica je ranije osvojila nagradu "Emmy" i "Zlatni globus" za istu ulogu.

Kidmanova je iskoristila svoj govor tokom preuzimanja nagrade da skrene pažnju na producente koji i dalje podržavaju glumice koje su starije od 40 godina, i na producentske kuće koje i dalje stvaraju uloge za glumice u različitim životnim dobima.

"Jako sam zahvalna što primam ovu nagradu u ovoj životnoj dobi. Mnogi su smatrali da ćemo nakon naših dvadesetih biti isprane i zamijenjene novim mladim glumicama. Ovom nagradom dokazujem da još uvijek nije kraj za nas i nadam se da će industrija i dalje nastaviti da nas podržava, jer smatram da naše vrijeme tek dolazi", istakla je Kidmanova.

Kao i na prethodnim ceremonijama, tako je i na dodjeli SAG nagrada skrenuta pažnja na probleme seksualnog zlostavljanja u Holivudu.

Na najviše osuda su naišli režiser Aziz Ansari, koji se nije pojavio na dodjeli nagrada, i glumac i režiser Džejms Franko, koji je bio nominovan za najboljeg glumca u ostvarenju "The Disaster Artist".

Ovaj holivudski glumac kategorički odbija optužbe koje su iznesene na njegov račun od strane nekoliko glumica, te naglašava da nema šta da krije jer je potpuno nevin i zato se i pojavio na dodjeli SAG nagrada.

Prije početka ceremonije, pažnja javnosti je bila usmjerena na nova filmska i televizijska ostvarenja i na glumce i režisere koji stoje iza njih, međutim kako je noć odmicala sve više pažnje je usmjereno na skandale koji potresaju Holivud pa je tako do kraja večeri svaka glumica koja je primala nagradu iskoristila priliku da govori o ovom problemu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije