Film i serije

Najromantičnija filmska ostvarenja svih vremena

Najromantičnija filmska ostvarenja svih vremena
Foto: N.N. | Najromantičnija filmska ostvarenja svih vremena

Zima je idealno godišnje doba za uživanje uz dobre filmove. U toplom domu, ušuškani, sami, u društvu prijatelja ili životnog saputnika, romantična ostvarenja mogu veče učiniti nezaboravnim. Donosimo vam najromantičnije filmove, koji su nasmijali i rasplakali ljude širom svijeta.

"Zgodna žena"

"Zgodna žena" je američka romansa s elementima komedije iz 1990. godine sa Džulijom Roberts u glavnoj ulozi. Uspješni biznismen Edvard Luis (Ričard Gir) zaustavlja se na Bulevaru Holivud i mladu, atraktivnu djevojku moli za instrukcije kako da dođe do svog hotela. Vivijan Vard (Džulija Roberts), koja radi kao prostitutka, bezuspješno pokušava da mu objasni put, pa se nudi da ga sama odveze do tamo. Stigavši u hotel, Edvard je moli da ostane s njim nedjelju dana kao njegova poslovna pratnja, za šta će joj dati 3.000 dolara i svoje kreditne kartice. Ipak, njihova veza ubrzo postaje sve samo ne poslovna.

"Ja u ljubav vjerujem"

U pitanju je još jedna romantična komedija sa Džulijom Roberts. Njen pratner je ovoga puta Hju Grant.  Vilijam Taker (Hju Grant) je vlasnik knjižare na Notingu u Londonu. Posao mu ide loše, živi u staroj, neurednoj kući sa ekscentričnim prijateljem Spajkom. Jednog dana u njegovu knjižaru dolazi Ana Smit (Džulija Roberts), poznata američka glumica koja snima film u Engleskoj, i kupuje knjigu. Nekoliko minuta poslije toga njih dvoje se sudaraju na uglu jedne ulice i on prosipa sok na njenu košulju. Vilijam je moli da dođe kod njega da očisti mrlju i da se presvuče, na šta ona pristaje. Vrlo brzo postaju prijatelji, nadajući se potajno da će to prijateljstvo prerasti u nešto više.

"Bilježnica"

"Bilježnica"  je američki ljubavni film iz 2004. godine. Godine 1940. mlada Eli Hamilton (Rejčel Mekadams) dolazi u gradić Sibruk, koji se nalazi na obali u Sjevernoj Karolini, da provede ljeto sa svojom porodicom. Kao tinejdžerka, Eli na karnevalu upoznaje lokalnog momka Nou Kalouna (Rajan Gosling). Noa osjeća da on i Eli treba da budu zajedno, iako radi u mlinu i pripada nižem staležu. Tokom jednog strasnog i opuštenog ljeta na jugu oni su se zaljubili jedno u drugo.

Elini roditelji i Drugi svjetski rat uticali su na to se razdvoje, ali oboje su živjeli od uspomena na prvu ljubav...

"Imaš poštu"

Ketlin Keli (Meg Rajan) je vlasnica male knjižare specijalizovane za knjige za djecu. Knjižaru je davno osnovala njena pokojna majka. Ketlin živi sa dečkom, uglednim novinarom Frenkom, ali je njihova veza odavno prerasla u rutinu. Njena najnovija simpatija je nepoznati čovjek s interneta, kojeg zna samo po nadimku.

Iza nadimka krije se Džo Foks (Tom Henks), sin vlasnika lanca knjižara "Foks", koji jednu od svojih velikih filijala uskoro otvara upravo preko puta Ketlinine knjižare. Džo i Ketlin susreću se u stvarnom životu i postaju ljuti poslovni konkurenti, ne znajući da su se istovremeno zaljubili jedno u drugo preko interneta...

"Ljubav i praznici"

Glavne protagonistkinje ovog filma su Amanda (Kameron Dijaz) i Ajris (Kejt Vinslet), dvije žene koje su u životu učinile sve kako treba, ali koje ipak nemaju sreće u ljubavi. Malo prije Božića one bivaju prevarene od strane svojih partnera, te odluče da privremeno zamijene kuće kako bi praznike dočekale u boljem raspoloženju. Kako žive na suprotnim stranama Atlantskog okeana, Ajris nedaleko od Londona, a Amanda u Los Anđelesu, stupe u kontakt i dogovore promjenu prebivališta. Iako su slutile da će se dosađivati u sasvim suprotnim životnim sredinama, njihov život se mijenja iz korijena.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije