Film i serije

Nova ostvarenja od danas na repertoaru domaćih kino-dvorana

Nova ostvarenja od danas na repertoaru domaćih kino-dvorana
Nova ostvarenja od danas na repertoaru domaćih kino-dvorana

Publika u Banjaluci i Sarajevu od danas može pogledati nova ostvarenja u kino-salama multipleksa "Palas" i "Cinema Citija". Repertoar domaćih bioskopa bogatiji je za ruski film "Viking", komediju "U velikom stilu" i ostvarenje "Koliba".

Radnja ruskog filma "Viking", koji se nalazi pred banjalučkom publikom, je smještena u svijet nestvarne i veličanstvene prirode, gdje je čovjek bio slab, i ona mu je trebala da bi se održao u životu. Surovi predjeli fjordova i beskrajna snaga Ledenog okeana razvijali su u starosjediocima osjećaj samopoštovanja i želje da budu dostojni ovog svijeta.

Ta  strast ih je održavala u ovim krajevima Zemlje i tako su i nastali vikinzi. Iz vremena teških mačeva i tamnih zakona krvi, kada je pritisak velikog haosa davao povod za heroje, u multipleks "Palas" dolazi priča koja je promijenila Rusiju zauvijek. Krajem desetog vijeka, nakon smrti vladara kijevske Rusije, mladi knez je prognan. On okuplja vojsku nadajući se da će osvojiti Novgorod, ali na tom putu stoje mu vizantijske snage.

Uloge u filmu "Viking" tumače Danila Kozlovski, Svetlana Kočenkova, Maksim Sukhanov, Igor Petrenko, Vladimir Jepifantsev, Andrej Smolijakov, Kiril Pletnev i Aleksandra Bortič.

"Naš film je priča o princu koji je stvorio rusku državu. Njegovi preci su došli iz Skandinavije. Mi govorimo o našim korijenima, o onima koji su uspjeli da ujedine narode i stvore novu zemlju. U njihovim venama tekla je ne samo krv Slovena, već i vikinga. Mi želimo da napravimo zabavan i spektakularan film zasnovan na ozbiljnoj ljudskoj drami, želimo da ispričamo priču o rođenju ljudske duše i rođenju jedne države", rekao je reditelj Andrej Kravčuk.

Publika u Banjaluci i Sarajevu će, takođe, imati priliku da pogleda američku komediju "U velikom stilu", u kojoj glavne uloge tumače Morgan Frimen, Majkl Kejn, Alan Arkin i Met Dilon. Režiser ovog ostvarenja je Zak Braf.

Radnja ovog filma prati trojicu penzionera, Vilija, Džoa i Ala, koji žive zajedno i polako trunu u beskrajno jednoličnim danima, očajnički tražeći način kako platiti zaostale račune i provesti više vremena sa svojim najmilijima. U jednom trenutku odluče opljačkati banku kako bi se domogli svog novca.

Od zamršenog planiranja do savršenog sprovođenja, ova će pljačka u trojku koju je društvo otpisalo udahnuti novu energiju. Ako im pođe za rukom, novac će im sigurno dobro doći, a ako ih uhvate, šta je najgore što se može dogoditi trojici staraca? Možda će otići u zatvor, možda u grob. U svakom slučaju, planiraju da odu "u velikom stilu".

Sarajevska publika u kino-dvorani "Cinema City" imaće priliku da pogleda ostvarenje "Koliba", koje je nastalo po velikom književnom bestseleru istog imena. "Koliba" je priča o ocu čija je kćerka Misi oteta tokom porodičnog izleta i ubijena. Jedino što je ostalo je krvava haljinica koju je policija pronašla u napuštenoj kolibi u divljini Oregona. Četiri godine kasnije ožalošćeni otac Mek prima čudnu poruku, poziv da posjeti onu istu kolibu. Oklijeva, ali ipak odlazi i doživi susret sa samim Bogom ili, tačnije, sa Svetim trojstvom prikazanim u liku krupne vesele crnkinje Eloize (Otac), fizički ne posebno privlačnog nižeg muškarca arapskih crta lica (Sin) i nježne Azijke Saraju (Duh sveti). Nakon što dobije odgovore na mnoga vječna pitanja, Mek se miri sa Bogom kojem je, otkako mu je ubijena kćerka, potpuno okrenuo leđa.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije