Film i serije

Novi nastavak Zvjezdanih ratova ostao bez reditelja

Novi nastavak Zvjezdanih ratova ostao bez reditelja
Foto: Ilustracija | Novi nastavak Zvjezdanih ratova ostao bez reditelja

Rediteljski tandem Fil Lord i Kristofer Miler više se ne nalazi iz kamera filmske antologije Zvjezdanih ratova, odnosno njenog posljednjeg dijela o avanturama mladog Hana Soloa.

Kompanija Lukasfilm je u utorak objavila da će se rad filmu, koji još uvijek nema naslov, nastaviti uz promjenu reditelja, što znači da će produkcija naći zamjenu za dvojicu reditelja.

"Fil Lord i Kristofer Miler su talentovani filmski stvaraoci koji su uspjeli da okupe sjajnu glumačku i filmsku ekipu, ali je u nekom momentu postalo jasno da imamo različite vizije ovog filma, zbog čega smo odlučili da se raziđemo", saopštila je predsjednica Lukasfilma Ketlin Kenedi, dodajući da će ime novog reditelja uskoro biti poznato.

Lord i Miler su, u zajedničkoj izjavi, saopštili da su nepremostive kreativne razlike dovele do njihivog napuštanja projekta.

"Nažalost, naša vizija nije bila usaglašena sa našim partnerima u ovom projektu. Nismo ljubitelji fraze 'kreativne razlike', ali je u ovom slučaju taj kliše istinit. Ponosni smo na izvanrednu saradnju sa odličnom glumačkom i filmskom ekipom", saopštila su dvojica reditelja.

Zvaničnici Lukasfilmsa navode da će rad na filmu odvijati po planu i da će se on u bioskopima naći u maju 2018. godine. Snimanje filma je počelo u januaru, a holivudski mediji procjenjuju da je, prema planovima, ostalo još nekoliko nedjelja snimanja.

(b92)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije