Film i serije

ORAŠJE: U subotu počinju 20. dani hrvatskog filma

 ORAŠJE: U subotu počinju 20. dani hrvatskog filma
ORAŠJE: U subotu počinju 20. dani hrvatskog filma

ORAŠJE- Projekcijom filma "Imena višnje", režisera Branka Schmidta, u subotu 5. septembra u Orašju počinju "20. dani hrvatskog filma" na kojima će prikazati pet novih ostvarenja kinematografije Republike Hrvatske i tri filma iz BiH, Srbije i Slovenije.

U nedjelju, 6. septembra ljubitelji filmske umjetnosti moći će pogledati film "Ljubav ili smrt", režisera Danijela Kušana, a u ponedjeljak, 7. septembra  film "Takva su pravila" Ognjena Sviličića.

U utorak i srijedu na repertoaru su filmovi "Inferno" Vinka Moderndorfera i "Zagrebačke priče" koji potpisuje grupa od 6 autora.

Festival se nastavlja u četvrtak 10. septembra filmom "Ničije dijete" režisera Vuka Ršumovića, a u petak 11. septembra filmom "Stupica nevidljivog djeteta" Šemsudina Gegića.

Ovogodišnji "20. dani hrvatskog filma" završavaju u subotu, 12. septembra filmom "Gorčilo" režisera Milana Karadžića.

Festival nema takmičarski karakter, nema neizvjesnosti ni crvenog tepiha, ali ima jedinstvenu dobrodošlicu i gostoprimstvo, zbog čega se iz godine u godinu mnogi glumci i gosti vraćaju u Orašje, a stalno pristižu i novi.

Posebnu nagradu festivala - Zlatni dukat ove godine dobit će i ponijeti kući režiser Branko Schmidt i Lukas Nola.

Pokrovitelj ovogodišnjih Dana hrvatskog filma u Orašju je predsjedavajući Predsjedništva BiH Dragan Čović, a na manifestaciju je pozvana i predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović.

(Fena)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije