Film i serije

Ostvarenje publike iz regiona "Svi smo mi iz istog filma"

Ostvarenje publike iz regiona "Svi smo mi iz istog filma"
Foto: SFF | Ostvarenje publike iz regiona "Svi smo mi iz istog filma"

SARAJEVO - Sarajevo Film Festival, po mnogo čemu prvi u ovom dijelu Evrope, i njegov dugogodišnji sponzor Atlantic Grupa, još jednom su obradovali ljubitelje sedme umjetnosti i pokazali da nas umjetnost povezuje i spaja.

Naime, u nedjelju 12. avgusta na Sarajevo Film Festivalu je premijerno prikazan prvi amaterski vertikalni film "Svi smo mi iz istog filma" u čijem je stvaranju učestvovala publika iz cijelog regiona, saopšteno je danas iz Atlantic Grupe.

Ovaj kratki film, koji je zasad jedinstveno ostvarenje u svijetu kinematografije, nastao je spajanjem kadrova koje su sopstvenim mobilnim telefonima snimali svi koji su poželjeli da budu dio ove posebne umjetničke priče iz Hrvatske, Slovenije, Srbije i Bosne i Hercegovine.

Oko stotinu kreativaca je u svega nedjelju dana kampanje poslalo svoje kratke video snimke sa željom da svoje običaje, kulturu, male dnevne rituale i emocije spoje u jedan film jer - Svi smo mi iz istog filma.

Ostvarenja najkreativnijih našla su se u filmu koji je prikazan u potpuno drugačijem, vertikalnom formatu.

Otvorenost prema drugima i prema novom, univerzalna je poruka umjetnosti, a otvaranje svijeta filma prema amterskom filmu, koji danas može nastati jednostavno zahvaljujući mobilnoj tehnologiji, uz samo malo mašte i kreativnosti, najbolje se može vidjeti u kadrovima i pričama koje su zaživjele kao jedinstvena cjelina i koje odišu duhom i emocijama karakterističnim za cijeli region.

Među stotinu prijavljenih, izabrani su kadrovi 27 najkreativnijih iz cijelog regiona čije se ime može pronaći na odjavnoj špici filma, a na ovaj način su zauvijek zapisani u istoriju Sarajevo Film Festivala.

Projekat su podržali i poznati glumci Enis Bešlagić, Bojana Gregorić, Katarina Čas i Aleksandar Radojičić, a nakon zvanične premijere u Sarajevu, prvi vertikalni amaterski film može se pogledati na stranici http://svismomiizistogfilma.com/, navodi se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije