Film i serije

Počeo festival animiranog filma "Banjaluka 2017"

Počeo festival animiranog filma "Banjaluka 2017"
Foto: Velibor Tripić | Počeo festival animiranog filma "Banjaluka 2017"

BANJALUKA - Jubilarni, 10. Međunarodni festival animiranog filma "Banjaluka 2017", počeo je sinoć u Dječijem pozorištu RS u Banjaluci, a publika će do 28. oktobra imati priliku da pogleda projekcije najboljih svjetskih ostvarenja u oblasti animacije.

Goran Dujaković, direktor festivala rekao je da su se potrudili da ove godine naprave dobar program, s obzirom na to da ugled animiranog filma u svijetu raste.

Prvo veče u okviru takmičarskog programa prikazani su filmovi "And the Moon Stands Still", autora iz Njemačke, Bjelarusije i Amerike, "Aždaja", Ivana Ramadana i "Minou", autora iz Francuske.

Sa posebnim očekivanjima publika je ispratila i projekciju filma rađenog prema priči Branka Ćopića "Ježeva kućica", koji je radila Eva Cvijanović, a prikazani su i "The Death, Dad an Son" i "Emerge" iz Francuske, te "Aenigma" iz Grčke, kao i animirana ostvarenja "Prychynna: The Story of Love" iz Ukrajine i "Mark Lotterman - Happy", autora iz Holandije i Francuske.

Festival će svakodnevno u popodnevnim i večernjim terminima nuditi posjetiocima brojne sadržaje u okviru takmičarskog i pratećeg programa.

Svečanom otvaranju manifestacije danas je prethodila izložba i promocija publikacije "13 godina svjetske animacije u Banjaluci", na kojoj su prikazani plakati svih dosadašnjih festivala animiranog filma u ovom gradu i njegovih revija.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije