Film i serije

Pripreme za seriju "Gospodar prstenova" uveliko u toku

Pripreme za seriju "Gospodar prstenova" uveliko u toku
Foto: N.N. | Pripreme za seriju "Gospodar prstenova" uveliko u toku

Kada je Dženifer Salke preuzela ulogu šefa Amazon studija početkom godine, preuzela je i njihov najskuplji i najiščekivaniji projekat: seriju baziranu na franšizi "Gospodar prstenova", prenosi Bosonoga.

Iako ona nije potpisala taj multimilionski ugovor između Amazona i predstavnika zaostavštine Tolkina, u potpunosti se posvetila tome da se investicija studija u Srednjoj zemlji isplati kreativno i finansijski.

Kako prenosi Varajeti, Salke i njen tim trenutno traže pisce koji će raditi na scenariju.

Dženifer je izjavila da se radi o partnerstvu prije svega, te će Tolkinovi predstavnici biti uključeni u sve faze razvoja serije.

O tome kako će serija izgledati na malim ekranima, Salke tvrdi da je još uvek rano da kaže bilo šta, ali je bila jasna da će radnja biti negdje između originalne priče i vijerne adaptacije.

"Ne radi se o rimejku filmova, već o potpuno novoj stvari. Biće nešto između. Nije 'Gospodar prstenova' u kojem ne prepoznajete ništa, ali neće biti ni potpuno poznato. Dakle, radi se o originalu", rekla je Dženifer.

Iako je Piter Džekson izjavio da neće raditi na ovom projektu, Dedlajn je prenio da to možda nije u potpunosti tačno. Naime, izvori potvrđuju da Salke pregovara o mogućim ulogama koje bi režiser htio preuzeti.

Džekson neće biti producent ili režiser, ali budući da su velike šanse da se dio serije snima na Novom Zelandu, moguće je da će iskoristiti njegov studio za vizuelne efekte.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije