Film i serije

Proglašenje pobjednika i dodjela nagrada na Trećem VIVA Festivalu

Proglašenje pobjednika i dodjela nagrada na Trećem VIVA Festivalu
Foto: Ilustracija | Progla[enje pobjednika i dodjela nagrada na Tre'em VIVA Festivalu

U proteklih nekoliko dana na 3. VIVA Film Festivalu, u 12 festivalskih gradova održane su projekcije dokumentarnih filmova u kategorijama turizam, ekologija i religija.

Gosti i organizatori, u sklopu pratećih programa, posjetili su Kakanj gdje je direktor Cementare Kakanj upriličio obilazak kompleksa u čijem krugu je održan okrugli sto o temi ekologije, industrije i filma.

Domaćin u Visokom bio je dr. Semir Osmanagić sa kojim su obišli tunel Ravne i Arheološko-turistički park „Ravne 2“ u kojem je održan i okrugli sto „Kulturna baština i turizam“. 

Treći dan Festivala, pored projekcija religijskih filmova u Pozorištu mladih u Sarajevu, bio je rezervisan za obilazak znamenitosti stare jezgre Sarajeva. Vodiči Turističke zajednice KS filmskim Autorima  približili su i ‘’sarajevsku priču’’, o vjerskim objektima četiri konfesije koje se nalaze na samo nekoliko stotina metara udaljenosti.

Četvrti, posljednji dan 3. Viva film festivala u znaku je omladinskog filma.

Na projekcijama koje počinju u subotu (16.09.2017.), od 12 h, u maloj sali Pozorišta mladih, okupiće se mladi autori iz 19. bh. gradova, koji su učestvovali u radionicama ‘’Viva škole filma’’. 

Predstavnici učenika srednjih i završnih razreda osnovnih škola iz Sarajeva, Stoca, Mostara, Orašja, Jelaha, Lukavca, Puračića, Tuzle, Livna, Ljubuškog, Viteza, Visokog, Kaknja, Vlasenice, Prijedora, Konjica, Prozor Rame, Ustikoline i Bihaća svojim prisustvom će uveličati ceremoniju zatvaranja i dodjelu nagrada.

Na ceremoniji zatvaranja stručni žiri, u sve četiri kategorije, proglasiće po tri najbolja filma te dodijeliti Grand Prix za najbolji film Festivala. Najboljim filmovima u kategoriji Omladinski film, po ocjeni stručnog žirija, biće dodjeljene i sponzorske nagrade - oprema za budući rad.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije