Film i serije

Prva klapa "Kostiju" sljedeće godine

Prva klapa "Kostiju" sljedeće godine
Foto: N.N. | Prva klapa "Kostiju" sljedeće godine

VRNJAČKA BANJA - Nakon vijesti da će film "Meso" biti prikazan na filmskom festivalu u Montrealu, "Bosonoga produkcija" danas se pohvalila još jednim uspjehom, koji je došao u vidu ugovora sa Radio-televizijom Srbije (RTS) o koprodukciji serije "Kosti".

Ugovor u Vrnjačkoj Banji na 42. Festivalu filmskog scenarija potpisali su Brana Janković, direktorica "Bosonoga produkcije", i Dragan Bujošević, generalni direktor RTS, a isti podrazumijeva finansiranje produkcije projekta "Kosti" od strane RTS u iznosu od čak 95 odsto od ukupnog budžeta potrebnog za realizaciju.

"'Meso' je moj omiljeni projekat i to sam uvijek govorio. Neću reći da je najbolji, ali je definitivno moj omiljeni. Odluku o podršci za snimanje drugog dijela trilogije donijeli smo na osnovu kvaliteta scenarija koji smo pročitali, ali i na osnovu rezultata koje je postiglo 'Meso', a koji su nadmašili očekivanja svih nas", rekao je Bujošević pred ekipom "Bosonoga produkcije", koju su predstavili Saša Hajduković, režiser, Nikola Pejaković Kolja, scenarista, i Brana Janković producent. Oni potpisuju seriju i film "Meso", a tako će biti i sa serijom "Kosti", koja će biti drugi dio trilogije koju bi trebalo da zaokruži serija "Koža".

"Da bismo snimili i realizovali 'Meso', morali smo da podignemo kredit kako bismo sve finansirali. Od danas se mi nalazimo u jednoj izuzetno komfornoj situaciji koja nam omogućava da se potpuno posvetimo kreativnom radu i od serije 'Kosti' napravimo još bolji i kvalitetniji projekat i to ćemo, zahvaljujući podršci RTS, sigurno i uraditi", istakla je Brana Janković, najavljujući da pripreme za snimanje počinju već u septembru i trajaće sve do kraja godine, a početkom naredne godine počinje i snimanje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije